Wszystkie pisma do dłużnika w jednej kopercie - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 09 paź 2014, 12:43

W poprzednich latach wszystkie pisma kierowane do dłużnika wysyłałam osobno, rozdzielałam zadania w czasie i najpierw robiłam zawiadomienia, potem wezwania, na samym końcu decyzje o zwrocie.
W tym roku chcę trochę zmodyfikować pracę i aby zaoszczędzić na wysyłce robię dłużnika na full wypas - od razu w ten sam dzień zawiadomienie o przyznaniu świadczeń, wezwanie na wywiad i decyzję o zwrocie za poprzedni okres.
Kierownik przyklasnął i tylko kazał na zwrotkach pisać nr spraw pism i będzie, że dłużnik odebrał jedną zwrotką wszystkie pisma.
Ale ja do końca nie wiem, czy dobrze robię? Może to wszystko powinno iść jednak w osobnych kopertach? Jak robicie?
justynaa

Napisano: 09 paź 2014, 12:56

no to powodzenia
loki

Napisano: 09 paź 2014, 12:58

Dlaczego powodzenia?
W KPA nie ma nic o tym, że każde pismo musi iść osobno.
justynaa

Napisano: 09 paź 2014, 13:00

może isc razem, tylko w moim przypadku gdzie mam 200 dłużników nie sprawdzi się, któregoś roku tak zrobiłem i mało sie nie osr.... jak mi się wszystko na raz zwaliło
loki

Napisano: 09 paź 2014, 13:06

U mnie jest mniej dłużników, mnie z kolei strzela, jak mam co miesiąc wertować teczki, dlatego wolę na 1 poświęcić więcej czasu i zrobić go na cacy.
Zobaczymy, jak wyjdzie ;)
justynaa

Napisano: 13 paź 2014, 7:41

Ok jeśli chodzi o zawiadomienie o przyznanym fa i wezwaniu na wywiad. Ale decyzja o zwrocie bez wszczęcia postępowania to naruszenie przepisów prawa. Kpa się kłania!
bbb

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x