wychowawczy na bliźniaki - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 04 lis 2014, 21:48

Hmmm... uchwale NSA w sprawie wychowawczego na bliźniaki wpłynęło mi 9 wniosków ( stan na dzis) w sprawie wznowienia postępowania i zmiany decyzji w sprawie dodatku da bliźniak za okres 3 lata wstecz. Co Wy na to? Wznowić i przyznać? Odmówić wznowienia? Nie mam pojecia co robić.
Jola 1

Napisano: 04 lis 2014, 23:30

A to uchwała NSA stanowi podstawę do wznowienia postępowania?
I tak przy okazji spytam.
Wyrok TK zgodnie z art 190 ust. 4 stanowi. To jak ci ktos złoży wniosek o wznowienie postępowania to mu przyznasz śp wraz z dodatkiem za okres od 1 lipca 2013 r.?
?
m&m

Napisano: 05 lis 2014, 17:18

Najlepiej zrób cokolwiek bo inaczej to narażasz się na zarzut o bezczynność organu. Jeśli odmowa, to poleć odwołanie, sąd to pewnie w końcu przyzna, zyskacie oboje (Ty - bo 3%, petent - bo kasa).
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 05 lis 2014, 17:38

Az sie wierzyc nie chce, w jakim podłym i zakłamanym kraju zyjemy. To my po dwóch korzystnych wyrokach trybunału nie mamy żadnych szans na świadczenie pielegnacyjne, a tu po zwykłej uchwale NSA rodzice mają szanse na wyrównania trzy lata wstecz. I juz pominę fakt, ze ta uchwała NSA wprowadziła jeszcze większą niesprawiedliwość niz była. Sądy łącznie z trybunałem na potrzeby władzy juz bardziej chyba nie mogą lizac D8P rodzicom dzieci.
m&m

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x