wycofanie TW - Wzory pism

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 15 kwie 2011, 13:01

Poproszę o wzór wniosku o wycofanie TW z US
~Nowa

Napisano: 21 kwie 2011, 13:01

, dn. 29-03-2011 r.

NACZELNIK
URZĘDU SKARBOWEGO
W KOLE

WNIOSEK
O ZAWIESZENIE POSTĘPOWANIA EGZEKUCYJNEGO

Na podstawie art. 56 § 4 ustawy z dnia 17 czerwca 1966 r. o postępowaniu egzekucyjnym w administracji (t.j. Dz. U. z 2005 r. Nr 229, poz. 1954 ze zm.) w związku z egzekucją wszczętą na podstawie tytułu wykonawcze¬go nr z dnia oraz nr z dnia r. wystawionych na Pana zam., Wójt Gminy w wnosi o zawieszenie/wycofanie postępowania egzekucyjnego.

UZASADNIENIE

Z dokumentów zebranych w postępowaniu administracyjnym wynika, iż Pani przyznano prawo do świadczeń z funduszu alimentacyjnego na osobę uprawniona zgodnie z decyzją z dnia 28. na okres od 01-04-2010 r. do 30-09-2010 r. Po ponownym przeliczeniu dochodów zgodnie z zaświadczeniem Urzędu Skarbowego w oraz prawidłowo zakwalifikowaniu składu rodziny okazało się, iż dochód przekroczył kryterium dochodowe tj. 725,00 zł.
Powyższe oznacza, że decyzja nr z dnia. wydana przez Wójta Gminy w sprawie przyznania prawa do świadczeń z funduszu alimentacyjnego dla wydana została z rażącym naruszeniem prawa, co skutkuje koniecznością zastosowania art. 156 ust. 1 pkt. 2 ustawy z dnia 14 czerwca 1960 r. Kodeksu postępowania administracyjnego i została złożona do Samorządowego Kolegium Odwoławczego w celem unieważnienia.

W związku z powyższym egzekucja w sprawie dłużnika alimentacyjnego – Pana S jest bezzasadna i zostaje zawieszona do wyjaśnienia.

dowody uzasadniające wniosek
2. Opłata skarbowa w znakach opłaty skarbowej
w wysokości ______ zł.
Na podstawie art. 7 pkt. 3 ustawy z dnia 16 listopada 2006 r. o opłacie skarbowej (Dz. U. Nr 225, poz. 1635 z późn. zm.) jednostki samorządy terytorialnego są zwolnione z opłaty skarbowej.

wiadomo uzasadnienie pood siebie napisz można umorzyć lub zawisić egzekucje upo w US

mam nadzi że pomogłam
~zieloniutka

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x