wydałam decyzke dłuznik uchylający sie a on stawił sie na wywiad
Re: wydałam decyzke dłuznik uchylający sie a on stawił sie na wywiad
Nic nie uchylać, no chyba że przyjdzie na wywiad i płaci co najmniej 50% przez ostatnie pół roku w każdym msc.
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Mam podobny problem, tylko u mnie okazuje się że dłużnik w okresie ostatnich 6 miesięcy dokonywał wpłat powyżej 50 %, a nie stawił się na wywiad. Decyzja o uznaniu jest już prawomocna, co teraz ? Uchylam na art. 154 czy do SKO ?
Kasia
Nic nie uchylasz. w jakim celu sprawdzałaś czy po wydaniu decyzji płacił więcej niż 50% alimentów przez kolejne 6 msc? Jeżeli dłużnik przyjdzie i przeprowadzisz z nim wywiad a przedtem był uznany za uchylającego się...badasz czy 50% przez kolejne 6msc. Musi ustać przesłana z powodu niespełnienia której uznany został za uchylającego się i ma płacić 50% przez 6msc - oczywiście ko komornika z przeznaczeniem na alimenty.
wyrzuć decyzję i tyle
No to jest mam nadzieję żart.
Re: wydałam decyzke dłuznik uchylający sie a on stawił sie n
Jeżeli dłużnik po wszczęciu postępowania, a przed wydaniem decyzji, w sprawie uznania
dłużnika za uchylającego się od zobowiązań alimentacyjnych wywiązał się z obowiązku
określonego w art. 5 ustawy o pomocy osobom uprawnionym do alimentów np.
przeprowadzono z nim wywiad alimentacyjny, i w związku z tym ustała przyczyna powodująca wszczęcie
postępowania, wówczas organ właściwy powinien umorzyć wszczęte wcześniej postępowanie, bez względu
na wysokość wyegzekwowanych w ostatnim okresie kwot. – Informacja Ministerstwa Pracy i Polityki
Społecznej Departamentu Świadczeń Rodzinnych z dnia 12 marca 2012 r.)
dłużnika za uchylającego się od zobowiązań alimentacyjnych wywiązał się z obowiązku
określonego w art. 5 ustawy o pomocy osobom uprawnionym do alimentów np.
przeprowadzono z nim wywiad alimentacyjny, i w związku z tym ustała przyczyna powodująca wszczęcie
postępowania, wówczas organ właściwy powinien umorzyć wszczęte wcześniej postępowanie, bez względu
na wysokość wyegzekwowanych w ostatnim okresie kwot. – Informacja Ministerstwa Pracy i Polityki
Społecznej Departamentu Świadczeń Rodzinnych z dnia 12 marca 2012 r.)
Oprócz wydałam decyzke dłuznik uchylający sie a on stawił sie na wywiad - Wzory pism przeczytaj również:
asystent rodziny
szukam pomocy nie mam juz sil
umieszczenie w DPS
przekazanie podania
wzór decyzji uchylającej ŚDS
ŚP jakie dokumenty
decyzja
podstawa prawna
decyzja na ś.p
śp brat na brata
wzor
wzór decyzji uchylającej zasiłek rodzinny