A mam właśnie decyzję sko które uchyliło nam decyzję właśnie taka sytuacja była że wzięlismy tylko kwoty z faktur a kolegium napisała: :,, W ocenie Samorządowego Kolegium Odwoławczegow ... niezbędne jest ponowne przeliczenie dodatku mieszkaniowego z uwzględnieniem w wydatkach czynszu w wysokości przewidzianej przepisami prawa ( przy uwzględnieniu stawki za 1m2 jaka obowiązywałaby dla tego lokalu, gdyby znajdowała sie w zasobach komunalnych) oraz innych wydatków na lokal, zgodnie z przepisami ustawy o dodatkach mieszkaniowych"
Eliza7536 pisze: ↑13 lip 2022, 11:54A mam właśnie decyzję sko które uchyliło nam decyzję właśnie taka sytuacja była że wzięlismy tylko kwoty z faktur a kolegium napisała: :,, W ocenie Samorządowego Kolegium Odwoławczegow ... niezbędne jest ponowne przeliczenie dodatku mieszkaniowego z uwzględnieniem w wydatkach czynszu w wysokości przewidzianej przepisami prawa ( przy uwzględnieniu stawki za 1m2 jaka obowiązywałaby dla tego lokalu, gdyby znajdowała sie w zasobach komunalnych) oraz innych wydatków na lokal, zgodnie z przepisami ustawy o dodatkach mieszkaniowych"
Czyli oni każą doliczyć ten czynsz - jak sadzisz dlaczego
A może sprawa dotyczyła wynajmu? I chodziło o to, by uwzględnić czynsz (odstępne) do takiej wysokości, która obowiązywałaby w zasobie gminy gdyby lokal ten wchodził w skład tego zasobu? Hm?Eliza7536 pisze: ↑13 lip 2022, 11:54A mam właśnie decyzję sko które uchyliło nam decyzję właśnie taka sytuacja była że wzięlismy tylko kwoty z faktur a kolegium napisała: :,, W ocenie Samorządowego Kolegium Odwoławczegow ... niezbędne jest ponowne przeliczenie dodatku mieszkaniowego z uwzględnieniem w wydatkach czynszu w wysokości przewidzianej przepisami prawa ( przy uwzględnieniu stawki za 1m2 jaka obowiązywałaby dla tego lokalu, gdyby znajdowała sie w zasobach komunalnych) oraz innych wydatków na lokal, zgodnie z przepisami ustawy o dodatkach mieszkaniowych"
Czyli oni każą doliczyć ten czynsz - jak sadzisz dlaczego