Witam , mam pytanie odnośnie wydatkowania pieniędzy za obsługę świadczenia. Często można przeczytać lub usłyszeć , że pieniądze za obsługę nie trafiają do pracownika wykonującego pracę tylko są również wydatkowane jako premie dla pracowników , którzy nie zajmują się obsługą 500 czy świadczeń rodzinnych. Moje pytanie brzmi skąd o tym wiecie i czy to jest wykazywane w sprawozdaniu miesięcznym 500 +. Ja mam praktycznie co miesiąc wykazywaną inną kwotę za wynagrodzenie dla pracownika. Czasem jest to 5000 tysięcy czasem 3000 , zatrudniony jeden pracownik na umowę , a wydatek na dodatek jest wykazywane że nikt nie pobiera. Zastanawiają mnie skąd te koszty czasem większa lub mniejsza kwota przy tym samym wynagrodzeniu co miesiąc. Czy może być tak, że w moim wynagrodzeniu mogą być "ukryte" jakieś inne wynagrodzenia dla innych pracowników.
w Twoim wynagrodzeniu nic nie jest ukryte.
Jak widać taka jest polityka Twojego kierownictwa, że ty robisz a inni zbierają profity.
jedynie strajk Cię ratuje
"W życiu zwycięża tylko głupi; mądry widzi przed sobą zbyt wiele trudności i traci pewność siebie zanim zacznie działać."
Erich Maria Remarque
czyli wykazując w sprawozdaniu wydatek na wynagrodzenie dla pracownika wykazują moje wynagrodzenie brutto i jakieś inne dodatki dla innych pracowników,
nie wiem co wykazują.... to pytanie zadaj księgowej która robi odpowiednią część sprawozdania...
tak na marginesie : kiedyś trzeba się będzie ładnie wyspowiadać kontroli z tego na co poszły środki ...
"W życiu zwycięża tylko głupi; mądry widzi przed sobą zbyt wiele trudności i traci pewność siebie zanim zacznie działać."
Erich Maria Remarque
wiedziałam , że coś jest nie tak. Chodzi o to , że twierdzą nie mogą dać żadnego dodatku osobie , która nawet faktycznie jest mi pomaga jak zaczyna się okres zasiłkowy , a tu przy moim wynagrodzeniu takie co miesiąc różne sumy. Trzeba będzie na dniach odbyć poważną rozmowę. ok dzięki za info