wydruk dochodów z empatii - podwójny podatek!! - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 11 kwie 2016, 12:26

Witam. Weryfikuję dochody małżonków przez empatię. Mam pytanie jak postępować w przypadku wspólnego rozliczenia, gdzie wykazywana jest dwa razy kwota należnego podatku. System dubluje tę kwotę. W jaki sposób policzyć te dochody? Odliczyć ten podatek jednemu i drugiemu? Występować pismem do US? Przecież to paranoja. Udostępniają nam programy, w których jest pełno błędów, które nie są dostosowane i przygotowane do pracy a wręcz tylko ją utrudniają..
aga123

Napisano: 11 kwie 2016, 12:35

Temat był już opisywany viewtopic.php?f=9&t=207201072
pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 11 kwie 2016, 13:34

Dziękuję za odpowiedź. W sumie to i tak niczego to nie ułatwia. Do końca ubiegłego roku osoby zainteresowane same przynosiły zaświadczenia z US o dochodach i można było szybko i sprawnie policzyć te dochody i określić czy dana rodzina kwalifikuje się do określonych świadczeń czy też nie.. a od stycznia br. jesteśmy obarczeni dodatkowym obowiązkiem pozyskiwania wszelkiej dokumentacji a to dodatkowo zajmuje czas.. Nie prościej byłoby dostosować program MF w empatii, w którym podatek byłby wykazywany w poprawnej wysokości..??
aga123

Napisano: 11 kwie 2016, 13:35

Też jestem tego samego zdania, jednak podobnie jak Ty nie mam na to wpływu.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 11 kwie 2016, 13:44

Czyli gdzie to mamy zglaszać ? Co Pan radzi?
gośc

Napisano: 11 kwie 2016, 13:49

No my już zgłosiliśmy - o czym pisałem - pod linkiem który przytoczyłem, niestety bez rezultatu.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 11 kwie 2016, 14:05

Rozumiem. jesteśmy tylko realizatorami pomysłów naszego kochanego ministerstwa.. Chyba nie pozostaje nic innego jak codziennie zasypywać ich korespondencją dotyczącą tego problemu.. Pozdrawiam ;)
aga123

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x