wyjaśnienia urzędu wojewódzkiego

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
andzia28

Re: wyjaśnienia urzędu wojewódzkiego

Post autor: andzia28 »

ale otrzymana dotacja była w kwocie 101.500 a nie w kwocie 101.523
andzia28

Post autor: andzia28 »

"Zagwostka" wyjaśnij mi dlaczego 1,5% od otrzymanej dotacji skoro w kwocie otrzymanej dotacji znajduje się już 1,5% kosztów? tak licząc koszty obsługi liczone są podwójnie: 1,5% od otrzymanej kwoty na świadczenia i 1,5% od 1,5%.
zagwostka

Post autor: zagwostka »

Tak wiem, ale wydaje mi się że tak powinno być wyliczane zapotrzebowanie wtedy będzie się zgadzać. U nas też wychodzą dziwne rzeczy w sprawozdaniu. Że niby na świadczenia nie starcza, a na utrzymanie mamy za dużo. I nawet jeśli się nie wykorzystuje tej kwoty na utrzymanie to trzeba co miesiąc ją pozyskiwać, no nie wiem.
Czyli w twoim wypadku zapotrzebowanie powinno wynosić 101.523 a nie 101.500
gops,,

Post autor: gops,, »

dzięki "zagwostka" przywracasz mi wiarę w człowieczeństwo
Andzia skoro otrzymałas dotację na 101500 no to siłą rzeczy na obsługe masz 1523 a na wypłąty 99977 czyli wniosek jeden dokonując wypłat nie miałaś wystarczających środków za małe zrobiłas zapotrzebowanie
gops,,

andzia28 pisze:"Zagwostka" wyjaśnij mi dlaczego 1,5% od otrzymanej dotacji skoro w kwocie otrzymanej dotacji znajduje się już 1,5% kosztów? tak licząc koszty obsługi liczone są podwójnie: 1,5% od otrzymanej kwoty na świadczenia i 1,5% od 1,5%.
no proszę cię
no jak wyliczyć procent z liczby - matematyka 4 klasa podstawówki
zagwostka

Pani z UW kazała wykazać w sprawozdaniu, że 1,5% to kwota z otrzymanej dotacji w całości, a nie otrzymanej na wypłatę świadczeń
65456846

Post autor: 65456846 »

A ja się tam nie zastanawiam i nie rozwodzę nad tym za bardzo. W punkcie 2 mam napisane tak:
Otrzymana z budżetu państwa w danym miesiącu dotacja na realizację ustawy z dnia 11 lutego 2016 r. o pomocy państwa w wychowywaniu dzieci, z tego:

więc wpisuję otrzymaną dotację i z tego dzielę na 1,5% oraz 98,5%. Co mi się rozwodzić nad tematem skoro chcą takich danych, a nie czy Ci zostało 4000 zł czy wydałeś mniej czy więcej...

Nikt nigdzie nie chce wiadomości czy Ci coś zostało czy zabrakło....chcą konkretnie matematyczne wyliczenia i tyle! Nie róbcie sobie niepotrzebnych problemów!
nowa11

Post autor: nowa11 »

65456846 pisze:A ja się tam nie zastanawiam i nie rozwodzę nad tym za bardzo. W punkcie 2 mam napisane tak:
Otrzymana z budżetu państwa w danym miesiącu dotacja na realizację ustawy z dnia 11 lutego 2016 r. o pomocy państwa w wychowywaniu dzieci, z tego:

więc wpisuję otrzymaną dotację i z tego dzielę na 1,5% oraz 98,5%. Co mi się rozwodzić nad tematem skoro chcą takich danych, a nie czy Ci zostało 4000 zł czy wydałeś mniej czy więcej...

Nikt nigdzie nie chce wiadomości czy Ci coś zostało czy zabrakło....chcą konkretnie matematyczne wyliczenia i tyle! Nie róbcie sobie niepotrzebnych problemów!
Zgadzam się! Ja też wyliczam 1,5% i cześć :)
zagwostka

Ja mam taki problem z tym sprawozdaniem, i nie mogę uzyskać odpowiedzi:
gdzie wykazuje się dodatek dla księgowej w F 3.1 czy F 3.3.
Może tu uzyskam odpowiedź bo już nadzieję straciłam
gops,,

https://www.naukowiec.org/procenty.html

może to wam pomoże
nowa11 pisze:
65456846 pisze:A ja się tam nie zastanawiam i nie rozwodzę nad tym za bardzo. W punkcie 2 mam napisane tak:

więc wpisuję otrzymaną dotację i z tego dzielę na 1,5% oraz 98,5%.

Zgadzam się! Ja też wyliczam 1,5% i cześć :)
no i o to chodzi
ODPOWIEDZ