Wyliczenie dodatku-pomocy - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 30 wrz 2024, 8:43

Witam! Zwracam się z ogromną prośbą o pomoc. Zaczynam przygodę (niestety) z dodatkami i mam wniosek pani która wynajmuje mieszkanie od właściciela, dołączyła mi umowę wynajmu. Stawkę gminy mam, co mogę jeszcze doliczyć do wydatków na mieszkanie? Z góry dziękuję i życzę miłego dnia
agawar
Praktykant
Od: 04 lut 2022, 10:07
Zajmuję się: Dodatek osłonowy

Napisano: 30 wrz 2024, 13:33

agawar pisze:
30 wrz 2024, 8:43
Witam! Zwracam się z ogromną prośbą o pomoc. Zaczynam przygodę (niestety) z dodatkami i mam wniosek pani która wynajmuje mieszkanie od właściciela, dołączyła mi umowę wynajmu. Stawkę gminy mam, co mogę jeszcze doliczyć do wydatków na mieszkanie? Z góry dziękuję i życzę miłego dnia
za mało wiadomości .... przeliczasz stawkę gminną związku z czynszem, po za czynszem bierzerz faktury za wodę ścieki śmieci itp. chyba że to mieszkanie w spółdzielni to ja proszę żeby dana osoba zgłosiła w spółdzielni że mieszka w danym lokalu i tam mi wypisują co i ile i jakie opłaty... nie biorę pod uwagę ile płaci dana rodzina za czynsz wynajmującemu
beatab
Referent
Od: 16 kwie 2014, 12:14
Zajmuję się:

Napisano: 02 paź 2024, 9:42

Dziękuję bardzo za odpowiedź bo jestem jak zagubiona owieczka :? A jakie wydatki na mieszkanie mogę jeszcze wziąć jako wydatki na mieszkanie? Pani wynajmuje mieszkanie od osoby prywatnej która ma mieszkanie we spólnocie mieszkaniowej. A rachunek za wodę czy inne rachunki muszą być imienne na osobę wynajmującą? Czy biorę rachunki za prąd, gaz? Dziękuję
agawar
Praktykant
Od: 04 lut 2022, 10:07
Zajmuję się: Dodatek osłonowy

Napisano: 03 paź 2024, 12:40

agawar pisze:
02 paź 2024, 9:42
Dziękuję bardzo za odpowiedź bo jestem jak zagubiona owieczka :? A jakie wydatki na mieszkanie mogę jeszcze wziąć jako wydatki na mieszkanie? Pani wynajmuje mieszkanie od osoby prywatnej która ma mieszkanie we spólnocie mieszkaniowej. A rachunek za wodę czy inne rachunki muszą być imienne na osobę wynajmującą? Czy biorę rachunki za prąd, gaz? Dziękuję
jedynie rachunki które sa wystawione na wnioskodawce. Jeżeli wspólnocie mieszkaniowej to potwierdza wniosek wspólnota, Jeżeli osobno płaci za wode ścieki nieczystości stałe to te rachunki. Jeżeli chodzi o gaz czy światło to nie bierzemy tego pod uwage
beatab
Referent
Od: 16 kwie 2014, 12:14
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x