Wymagane dokumenty do wniosku- pytanie - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 25 mar 2016, 8:22

Witam

Jestem świeżo zatrudnioną pracownicą, nie miałam jeszcze szkoleń a jedyna wiedza jaką posiadam to czytanie ustaw, artykułów i stron internetowych.

Zastanawia mnie pewien fakt- ustawa teoretycznie mówi jasno jakie dokumenty są potrzebne do złożenia wniosku na 1 dziecko. Ale MOPS Mysłowice poszedł dalej https://www.mops.myslowice.pl/pages/swychowawcze/ . Moja kierowniczka jednak, że nie możemy żądać innych dokumentów niż jest zapisane w ustawie.

Jak wy widzicie ten problem?
iceman

Napisano: 25 mar 2016, 8:39

Twoja kierowniczka ma rację ..Mysłowice troszkę pojechały ...
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 25 mar 2016, 8:43

Eeeee tam, troszeczkę tylko przesadziły. Dobrze jest :lol:
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 25 mar 2016, 8:54

Ale wątpię, żeby pracownice tamtejszego MOPSu same z siebie takie wymogi dały, pewnie skonsultowały to z niejedną osobą (np prawnikiem).

Jedynie na szkolenia jakim byłam to z obsługi programu komputerowego i pan prowadzący szkolenie stwierdził jasno, że np orzeczenie o niepełnosprawności musimy pobierać (wpisać ręcznie numer orzeczenia bo system nie generuje takich danych), akt urodzenia dziecka również bo Empatia na dzień 18 marca nie potrafiła dać danych odnośnie pokrewieństwa.
iceman

Napisano: 25 mar 2016, 8:57

iceman pisze:Ale wątpię, żeby pracownice tamtejszego MOPSu same z siebie takie wymogi dały, pewnie skonsultowały to z niejedną osobą (np prawnikiem).

Jedynie na szkolenia jakim byłam to z obsługi programu komputerowego i pan prowadzący szkolenie stwierdził jasno, że np orzeczenie o niepełnosprawności musimy pobierać (wpisać ręcznie numer orzeczenia bo system nie generuje takich danych), akt urodzenia dziecka również bo Empatia na dzień 18 marca nie potrafiła dać danych odnośnie pokrewieństwa.
nie wierzę .... orzeczenie pobierają się cudnie bez nr ........ baza danych pesel pokazuje imiona i nazwiska rodziców, łącznie z rodowym matki
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 25 mar 2016, 9:52

u nas nie działa EKSMOON? myślałam ze tak wszędzie? to o co chodzi?
Doświadczenie - to dar nieba
Masz, gdy ci już nie trzeba.
wandeczka
Awatar użytkownika
Praktykant
Od: 23 mar 2016, 15:44
Zajmuję się:

Napisano: 25 mar 2016, 9:59

Od wczoraj prawie nic nie działa. A informacja od HD standardowa za każdym razem: Problem jest złożony o rozwiązaniu poinformujemy.
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 25 mar 2016, 10:10

w kwietniu to dopiero będzie piękna katastrofa :D
Doświadczenie - to dar nieba
Masz, gdy ci już nie trzeba.
wandeczka
Awatar użytkownika
Praktykant
Od: 23 mar 2016, 15:44
Zajmuję się:

Napisano: 25 mar 2016, 10:29

wandeczka pisze:u nas nie działa EKSMOON? myślałam ze tak wszędzie? to o co chodzi?
z Powiatowego pobiera się suuper ... z Zusu nie
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x