Wymagane dokumenty KDR - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 06 wrz 2016, 18:18

Jakie dokumenty wymagacie podczas składania wniosku w przypadku np. 2 rodziców z jednym dzieckiem. Zaświadczenie wymagane jest od obojga rodziców? W ustawie lub bezpośrednio na stronie gdzieś wyczytałem, że jeden może potwierdzić, iż drugi rodzic dziecka nie jest pozbawiony władzy rodzicielskiej, to prawda?
Wymagacie dostarczenia aktów urodzenia czy sami sprawdzacie jeśli tak to jak to zrobić? Jestem nowy w tym temacie i wiem jak się weryfikuje przez EMPATIE przez Świadczenia Sygnity, ale jak w przypadku KDR - bezpośrednio przez stronę empatia czy jak? No i co najważniejsze czy kserujecie dowody osobiste?
wirwiz
Praktykant
Od: 19 cze 2016, 15:30
Zajmuję się:

Napisano: 07 wrz 2016, 12:47

wirwiz pisze:Jakie dokumenty wymagacie podczas składania wniosku w przypadku np. 2 rodziców z jednym dzieckiem.
W takim przypadku ja nie biorę dokumentów, tylko tłumaczę że nie są rodzina wielodzietną.
KDR1

Napisano: 07 wrz 2016, 16:37

Trafne spostrzeżenie hehe, ale przez przypadek nie dokończyłem zdania: 2 rodziców z jednym dzieckiem do 18 roku życia i dwójką powyżej 18 roku, wiem że tu są wymagane zaświadczenia 2 o terminie ukończenia nauki i przyznajemy do końca września itd, ale co do pozostałych pytań.
wirwiz
Praktykant
Od: 19 cze 2016, 15:30
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x