Wynagr. gł.ksiegowego a ochrona danych osobowych - Księgowość

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 29 maja 2014, 12:15

Witam!
Dostałam informację od skarbnika, że mam przygotować dla prasy informację na temat 13-tek w naszym OPS. Jeden punkt mnie zastanowił, a mianowcie :proszę wymienić osoby z 3 najwyższymi 13-tkami??? Skarbnik chce to imiennie ale chyba nie ma prawa, bo o ile wynagrodzenie kierownika jest jawne, to pozostałych osób już nie. Jak mogę z tego wybrnąć? Nawet jeśli podam funkcię zamiast nazwiska, to i tak będzie wszystko czytelne?
Iza77

Napisano: 29 maja 2014, 12:48

Iza77 masz,az tak duze,ze boisz sie podac? Ja z chęcią bym podała,tylko nie proszą. ...,ale wg mnie nie powinni żądać imiennie. Kierownika spokojnie mozesz,bo On i tak publicznie pokazuje oświadczenie majątkowe,ale pozostałych to wg mnie nie.
agata1234

Napisano: 29 maja 2014, 13:08

Kiedy te pismaki zrozumieją, że to jest część składowa wynagrodzenia . W dodatku nie jest uznaniowa. Ba nawet nie istnieje już potrącanie za np karę nagany . Nigdzie nie jest napisane, że ma być upubliczniona lista "13".
Nawet nigdzie nie pisze, że np. gł księgowa ma składać oświadczenie majątkowe z tytułu pełnienia funkcji.
A jeśli chodzi o wymienienie osób z imienia i nazwiska to mogą wejść na BIP lub na stronę internetową i tam mają dane. Logicznie myśląc kierownictwo ma największe wynagrodzenie i zatem największe"13"
Dlatego w/g mnie nie potrzeba żadnego pisemka.
Tylko, że kto się pismakom przeciwstawi?
afjg

Napisano: 29 maja 2014, 13:28

Agata1234, tak się składa, że to nie moje nazwisko ma sie tam znaleźć tylko pracowników socjalnych....i to tyle w tym temacie.
Iza77

Napisano: 13 cze 2014, 15:48

Może chodziło o nagrody roczne ;-)
teddy

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x