Wynagrodzenie dla księgowej za księgowanie KZP - Księgowość

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 05 lip 2023, 9:22

Witam, mam pytanie. Czy u Was w ośrodkach funkcjonują kasy zapomogowo-pożyczkowe? Czy księgowe u Was otrzymują jakiś dodatek/dodatkowe wynagrodzenie z tytułu prowadzenia księgowości kasy?

Proszę o odpowiedź
ksiegowa_cus
Praktykant
Od: 09 lut 2022, 11:50
Zajmuję się: księgowość

Napisano: 05 lip 2023, 10:21

nasz mops przynależy do kasy w urzędzie, nie dostajemy nic z tego tytułu, że to robimy, w sumie tylko naliczamy i odprowadzamy, osoba z urzędu za księgowanie tego ma chyba jakieś wynagrodzenie
mgops7
Podinspektor
Od: 13 paź 2017, 13:51
Zajmuję się: płace, księgowość

Napisano: 25 lip 2023, 8:34

Witam czy osoba prowadząca księgowość KZP ma przyznany dodatek czy umowę zlecenie.
IwonaM.
Praktykant
Od: 25 lip 2023, 8:30
Zajmuję się: PS/ŚR

Napisano: 02 sie 2023, 9:45

Nasz OPS przynależy do KZP w urzędzie od lat. Pani z urzędu kasowała przy wypłacie od każdego po 10zł. Była to jakaś durna, niepisana zasada. Że niby za to że prowadzi. Pamiętam mój szok w 2007 roku, gdy wypłacała mi pożyczkę i wyciągnęła rękę i z satysfakcją rzekła do mnie "poproszę 10zł" :lol: Nikt mnie nie uprzedzał, więc wyszła mega niezręczna sytuacja. Gdy pani odeszła na emeryturę 2 lata temu, nowa osoba miała to od razu wpisane prowadzenie KZP w zakres obowiązków. I nawet jak usłyszała, że poprzedniczka brała za to dodatkowe pieniądze, to była zdziwiona i twierdzi do dzisiaj, że nie brałaby za to ani grosza dodatkowo, skoro to ma w zakresie obowiązków.
OPSanka
Praktykant
Od: 25 mar 2022, 9:52
Zajmuję się: księgowość, płace, rozliczanie dotacji

Napisano: 02 sie 2023, 10:59

Art. 19. Członkowie organów KZP nie otrzymują wynagrodzenia z tytułu wykonywanych czynności.
I to działa niestety też w odniesieniu księgowej ;( bynajmniej u nas
Bea7
Referent
Od: 15 gru 2014, 11:22
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x