wypłaciłam bez sensu...co zrobic? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 01 gru 2015, 11:20

wypłaciłam dodatek na dojazdy za listopad w ogóle bez senu, bo nie ma go na decyzji a w systemie jest plan wypłat do czerwca :( dziecko ma 6 lat :shock: kobieta powiedziała ze odda te 63 zł w grudniu przy wypłacie rodzinnego bez problemu tylko jak to ma technicznie wyglądac jakie decyzjie opracować :shock: :shock: :shock:
julka@@

Napisano: 01 gru 2015, 11:29

trzeba sprawdzać decyzje z planem wypłat
mi też np na decyzji nie wyszło, a na planie wypłat był rrs nie na przyszły wrzesień tylko obecny
albo na decyzji nie wyszedł dodatek na wielodzietność a w planie wypłat był
gasiak

Napisano: 01 gru 2015, 11:32

gasiak pisze:trzeba sprawdzać decyzje z planem wypłat
mi też np na decyzji nie wyszło, a na planie wypłat był rrs nie na przyszły wrzesień tylko obecny
albo na decyzji nie wyszedł dodatek na wielodzietność a w planie wypłat był
No ok ale skoro ja decyzje wydałam prawidłowo zgodnie z wola wnioskodawcy to jak ja mam teraz zrobci uchylenie, NP i zwrot? wczesniej na tym forum był podobny wpis o dodatku wychowawczym- taka sama sytuacja i ktos radził zeby poprostu bez wydawania decyzji pobrac naleznosc głowna oraz odsetki tylko czy tak mozna?
julka@@

Napisano: 01 gru 2015, 11:36

ale decyzja jest ok tylko w programie przyznało ten dodatek ? tak ?
czyli nie ma nienależnie pobranego tylko źle wypłacone ?
niech wpłaci a Ty zrób notatkę służbową z zaistniałej sytuacji
bo nawet jak wydasz decyzję o np i zwrocie a ona się odwoła jednak to uchylą moim zdaniem
gasiak

Napisano: 01 gru 2015, 11:36

ale jak program mógł na dojazd 6 letniemu dziecku przyznać ...
gasiak

Napisano: 01 gru 2015, 11:40

w sumie nie miałam jeszcze takiej sytuacji, że program przyznał i nie wychwyciłam tego
zawsze sprawdzam listy wypłat, oprócz decyzji
moim zdaniem na pewno to nie jest błąd strony, ani nienależnie pobrane skoro nie wnioskowała o to strona
gasiak

Napisano: 01 gru 2015, 11:47

gasiak pisze:ale jak program mógł na dojazd 6 letniemu dziecku przyznać ...
Bardzo dobre pytanie....to nie pierwsza "niespodzianka" dzieja mi sie tez inne cuda głownie z nr kont wnioskodawców.
julka@@

Napisano: 01 gru 2015, 11:49

gasiak pisze:w sumie nie miałam jeszcze takiej sytuacji, że program przyznał i nie wychwyciłam tego
zawsze sprawdzam listy wypłat, oprócz decyzji
moim zdaniem na pewno to nie jest błąd strony, ani nienależnie pobrane skoro nie wnioskowała o to strona
Tez tak mysle...tylko nie bardzo wiem jak to teraz pobrać od kobiety zeby miało ręce i nogi.
julka@@

Napisano: 01 gru 2015, 11:51

gasiak pisze:ale decyzja jest ok tylko w programie przyznało ten dodatek ? tak ?
czyli nie ma nienależnie pobranego tylko źle wypłacone ?
niech wpłaci a Ty zrób notatkę służbową z zaistniałej sytuacji
bo nawet jak wydasz decyzję o np i zwrocie a ona się odwoła jednak to uchylą moim zdaniem
Nie doczytałam wczesniejszego wpisu :) dzieki zapomoc :) tak zrobię bo jak dlamnie jest to sensowne i logiczne tylko czy odsetki tez mam pobrac?
julka@@

Napisano: 01 gru 2015, 11:58

wyjdą grosze, bezpieczniej wpłacić
ale ja bym nie liczyła
w sumie to nie jest wina strony i tak dobrze że odda
gasiak

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem