wypłata koordynacja
-
- Stażysta
- Zajmuję się: SW
- Kontakt:
wypłata koordynacja
Mam pytanie odnośnie terminu wypłaty z koordynacji. Wiem, że dawniej UW podawał termin 21 dni, obecnie dostaję informacje bez terminu wypłaty. W ustawie też nie znalazłam na ten temat nic poza tym, ze wypłaca Ośrodek gdzie był złożony wniosek. Jest to jakos uregulowane? Nigdy się nad tym nie zastanawiałam, bo i tak dostawali w tym miesiącu co przyszła informacja (chyba, ze przyszła już po wypłatach i nie ma środków). Obawiam się o grudzień, ze nagle rusza z rozpatrywaniem i braknie dotacji. Nie wiem czy w takiej sytuacji mogę czekać do stycznia z wypłaceniem?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: ŚW/ŚR/300
- Kontakt:
Re: wypłata koordynacja
Proste. Jeśli informacja z UW wpłynie przed zapotrzebowaniem na środki to wypłacasz. Jeśli wpłynie po zapotrzebowaniu to wypłacasz w styczniu, bo skąd miałaś wiedzieć, żeby środki zabezpieczyć. Takiego zdania były przynajmniej Panie z MUW. 

-
- Stażysta
- Kontakt:
Czyli nie ma żadnego terminu tak jak dawniej te 21 dni?zdzislaw_dyrma pisze: 05 lis 2021, 9:28 Proste. Jeśli informacja z UW wpłynie przed zapotrzebowaniem na środki to wypłacasz. Jeśli wpłynie po zapotrzebowaniu to wypłacasz w styczniu, bo skąd miałaś wiedzieć, żeby środki zabezpieczyć. Takiego zdania były przynajmniej Panie z MUW.![]()
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: koordynacja
- Kontakt:
A tak swoją drogą, czemu mają nagle przyspieszyć rozpatrywanie?
https://www.kasarodziny.pl/
-
- Stażysta
- Kontakt:
Jak do tej pory miesiącami była cisza z ich strony, teraz dostałam już 3 rozpatrzenia w ciągu 2 miesięcy, więc z mojej perspektywy nabrali tempa. Oby to był chwilowy szał, bo nie wzięłam pod uwagę takiej ilości koordynacji w planie na grudzień
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: ŚW/ŚR/300
- Kontakt:
MUW zawsze powtarzał, że dopóki nie ma rozstrzygnięcia to nie bierzesz pod uwagę. Nie przejmuj się tak bo nie jesteś wróżką i nie wiesz kiedy te sprawy zakończą. 

-
- Stażysta
- Kontakt:
Dziękuję serdecznie za pomoc 

-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW,FA,DS,KDR,CP
- Kontakt:
Wiem że wcinam się trochę nie w temat ale jak u Was wygląda sprawa z nowymi wnioskami i niedostateczną dotacją? Wpłynęły mi rozstrzygnięcia Wojewody które zaczęłam wypłacać a teraz mam nowy wniosek na 2 dzieci i zabraknie mi z dotacji - czy w takim układzie piszecie do UW czy czekacie na styczeń?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Św
- Kontakt:
Nie ma w ustawie konkretnie artykułu, ze jeżeli osoba złoży wniosek w listopadzie to wypłata musi być w grudniu 2021. Natomiast są okresy dwumiesięczne podane. Moim zdaniem jeżeli złożyła w list. to inform o przyznaniu w grudniu z adnotacją,że wypłata w styczniu. Nikt za to głowy nie urwie to jest koniec roku więc nie mamy zapasów środków do wypłaty.
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW,FA,DS,KDR,CP
- Kontakt:
Dzięki przyznam szczerze że to całe planowanie wydatków i jeszcze termin 15 listopada to zawsze była komedia.
Oprócz wypłata koordynacja - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
koordynacja?
potrącenie ZR z 500+
Dziecko z Gruzji a świadczenie wychowawcze
czy ktoś mógłby mi pomóc
koordynacja
obcokrajowiec nowa karta
Działalność gospodarcza w Polsce a usługi Niemcy
Nienależnie pobrane WOJEWODA a odsetki za 5 lat
Żądanie zwrotu - nie widzi decyzji z której ma być potrącone świadczenie
opieka naprzemienna -nooo jakby nie do końca
umorzyć postępowanie czy dalej żądzć NN??
zmiana miejsca zamieszkania - termin
Przysposobienie dziecka
rozwiązane przysposobienie
wszczęcie postepowania koordynacja- miejsce zamieszkania
Zmiana ustawy 500+, a realizacja formy rzeczowej