Wypłata wyprawki
Wypłata wyprawki
Mam pilne pytanie. Z domu dziecka wyszłam w 2011 roku i właśnie skończyłam LO. Zgodnie z programem usamodzielnienia przysługuje mi wypłata wyprawki. Ale Panie z PCPR liczą mi podstawę socjalną 702 zł na osobę jak było do 2012 roku a nie 912 zł na osobę zgodnie z DZ.U. z 17.07.2012 poz. 823. Jaką podstawę powinni mi naliczyć. Nadmieniam że zaczęłam pracę i mój dochód to około 1500 zł wię przekraczam dochód 702 zł na osobę? Mam jeszcze 1.8lat synka i prowadzę własne gospodarstwo domowe.Ojciec dziecka bardzo mi pomaga.Proszę o pilną odpowiedz i podstawy prawne. Pozdrawiam
Re: Wypłata wyprawki
Proponuje mimo wszystko złożyć pisemny wniosek o przyznanie pomocy pieniężnej na usamodzielnienie i po otrzymaniu decyzji odwołać sie zgodnie z pouczeniem do Samorządowego Kolegium Odwoławczego. Z kwotą kryterium jest różnie z uwagi na nieprecyzyjne zapisy-u nas bierze się pod uwagę zasadę (200% kryterium jako zapis w starych przepisach) i podstawia się nowe kwoty kryterium, czyli 912 na os.
Re: Wypłata wyprawki
a to dopiero urzędasy przecież mogli wypłacić zanim podjęłaś prace i z tego powstał dochód
Oprócz Wypłata wyprawki - Stare tematy przeczytaj również:
SZKOLENIE DLA KOORDYNATORÓW
Pomoc na usamodzielnienie - odmowa
Oświadczenia majątkowe rodz. biologicznych
promowanie rodzicielstwa zastępczego
Przedstawiciel dla osoby nieznanej z miejsca pobytu
USAMODZIELNIENIE PIENIĘŻNE
Kontrola NIK na PFRON
poszukujemy placówki interewncyjnej pilnie
Pilne
szukamy rodziny specjalistycznej
Aktywny samorząd B2