wypłata za wrzesien - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 05 wrz 2016, 10:30

witam,
jesli osoba pełnoletnia nie chodzi do szkoły i wysle do niej wezwanie o dostarczenie zaswiadczenia albo oswiadczenia w tej sprawie, a w tym wezwaniu zanacze że jesli tego nie zrobi to wstrzymuje sie wypłate swiadczeń (zgodnie z rozporzadzeniem par. 7 ust.1)to czy moge na tej podstawie wydac decyzje o uchyleniu prawa do świadczeń ??
Byc moze banalne pytanie ale juz zgłupiałam...
aloiwka7

Napisano: 05 wrz 2016, 12:05

prosze o odpowiedz, jak to u Was robicie?
akloiw7

Napisano: 05 wrz 2016, 17:03

co innego jest decyzja o wstrzymaniu realizacji świadczeń a co innego decyzja w sprawie uchylenia decyzji przyzjacej prawo do swiadczen. W każdym razie ja bym wysłała zawiadomienie o wszczeciu postępowania administracyjnego
"Bądź dobrej myśli
bo po co być złej"
Stanisław Lem
legalna 01
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 kwie 2015, 14:01
Zajmuję się:

Napisano: 06 wrz 2016, 8:06

nie wiem czy dobrze zrozumiałam, najpierw wyłałabyś wezwanie o dostarczenie dokumentu a potem jak nie przyniesie dokumentu to wysyłasz wszczęcie postepowania ?

mam kilka osób pełnoletnich ktore na dzien dzisiejszy jeszcze nie wiedza czy beda sie uczyc czy nie...
akloiw7

Napisano: 06 wrz 2016, 13:45

????
aloiwka7

Napisano: 12 wrz 2016, 9:15

hej, ponawiam pytanie
wysłałam wezwanie o dostarczenie zaświadczenia albo oświadczenia ze szkoły, wezwanie odebrane 08-09-2016r., 7 dni które wyznaczyłam mija 15 wrzesnia, wypłaty nie robie we wrzesniu, ale co z decyzją kiedy moge ja uchylić? wysyłam wszczęcie i dopiero pozniej uchylam decyzje ?
aloiwka7

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x