Wyprowadzka

Wybrane tematy:
Deputat węglowy zaświadczenie o dochodach Emerytura w marcu Potrącenie nadpłaty świadczenia uzupełniającego proszę sprawdzcie Śmierć zarządcy co dalej?
ODPOWIEDZ
GOPS_1234
Starszy referent
Zajmuję się: DM, DE, ST, Dodatki grzewcze...
Kontakt:

Wyprowadzka

Post autor: GOPS_1234 »

Pan się wyprowadził końcem kwietnia z mieszkania. Przekazałem DM w maju. Zarządca zwrócił DM. Zadzwoniłem do wnioskodawcy i dopiero wtedy się dowiedziałem, że się wyprowadził. Czy jak przyjdzie dzisiaj to mam jeszcze wygasić decyzje z dniem 30.04.2025r. czy wziąć tylko oświadczenie, że się wyprowadził i wrzucić do teczki wraz ze zwrotem DM?
:-)
VIP
Zajmuję się: DM, DE
Kontakt:

Re: Wyprowadzka

Post autor: :-) »

a decyzja obowiązywała do kiedy....
od maja należy wygasić decyzję .... :?
Maxima
VIP
Zajmuję się: DM DE
Kontakt:

Post autor: Maxima »

Musisz stwierdzić wygaśnięcie decyzji bo jak inaczej rozliczysz zwrot za maj? Skoro decyzja trwa to skąd zwrot?
GOPS_1234
Starszy referent
Zajmuję się: DM, DE, ST, Dodatki grzewcze...
Kontakt:

Post autor: GOPS_1234 »

Decyzja obowiązuje do końca maja.
Czyli jak Pan dzisiaj przyjdzie to muszę stwierdzić wygaśnięcie decyzji z dniem 30.04.2025 bo mieszkali w mieszkaniu do końca kwietnia. Zwrot zrobiła wspólnota sama z siebie.
A co jeżeli Pan się jednak nie pojawi u mnie w tym miesiącu? Napisać do wspólnoty czemu zwrócili mi ten dodatek?
:-)
VIP
Zajmuję się: DM, DE
Kontakt:

Post autor: :-) »

tak czy inaczej musisz stwierdzić wygaśnięcie decyzji...a wiedzę to juz chyba od zarządcy masz, bo zwrócili dodatek...albo zadzwoń do zarządcy niech Ci jedno zdanie napiszą, że od 1 maja Pan....nie zamieszkuje już w lokalu....na który jest przyznany dodatek mieszkaniowy :)
ODPOWIEDZ