Dzień dobry!
Dostałam pismo z OPSu - moja matka stara się o umieszczenie w DPS i chcą ze mną przeprowadzić wywiad. Z matką nie mam kontaktu wiele wiele lat, zostawiła nas na rzecz alkoholu, zabaw i beztroskiego życia. Niestety nie ma matka prawomocnego orzeczenie sądu o pozbawieniu władzy rodzicielskiej, za to ma kilka wyroków o znęcanie się psychiczne, fizyczne nad moją osobą. W sądach jest wiele dokumentów /opinie kuratorów, zdjęć, wywiady środowiskowe, zeznania świadków itd/ które powstały podczas rozprawy rozwodowej rodziców i innych spraw o których już nie pamiętam bo byłam dzieckiem. Okazuję się, że uciekłam przed pijaczką, a pijak i tak nas dopadnie i będzie ciągnął się za nami całe życie, rzutując na mnie i moją moją rodzinę. Dodam, że leczę się od kilku lat w poradni zdrowia z "przeszłości" ze wspaniałym skutkiem - do tej pory.
Co mam zrobić? Przyjąć Panią na wywiad, przedstawić dokumenty? Wyciągnąć wyroki z sądów? Czy nie ma to sensu, ponieważ z góry będę obciążona kosztami. Czy też zadzwonić do OPSu i powiedzieć że nie przyjmę Pani i czekać aż sprawa znajdzie się w sądzie.
pozdrawiam.