wyrok rozwodowy kopia

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
opsik28

wyrok rozwodowy kopia

Post autor: opsik28 »

Czy też dostarczają wam kopie wyroku potwierdzone za zgodność z oryginałem przez sekretarza sądowegoi nie chcą zostawić tylko dają do kserowania? Czy można mieć w dokumentach ksero kopii? Przecież za zgodność z oryginałem nie możemy tego potwierdzić.
zzzz

Re: wyrok rozwodowy kopia

Post autor: zzzz »

potwierdzoną kopię jeszcze raz potwierdzić za zgodność z oryginałem- tak należy robić
opsik28

Może coś więcej, proszę. Nawet jeżeli to głupie pytanie.
gosciennie

Post autor: gosciennie »

chyba sie stawia wpływówkę
opsik28

Data wpływu to odrębna sprawa. Ale właśnie czy można potwierdzić kopię potwierdzoną za zgodność z oryginałem przez sekretarza sądowego.
Zgodnie z Rozporządzeniem wymagany jest odpis prawomocnego orzeczenia sądu orzekającego rozwód lub separację. Odpis - rozumiem, że to właśnie kopia wyroku potwierdzona za zgodność z oryginałem przez sekretarza sądowego. Zgodnie z paragrafem 5 ust. 1 Rozporządzenia ten dokument może być składany jako kopia potwierdzona za zgodność przez organ właściwy. Czyli, wszystko byłoby w porządku?
ODPOWIEDZ