wróciła do mnie sprawa SZO Pani miała SP do 30.06.2013r., odmowa SZO od 01.07.2013r., utrzymane przez SKO teraz sąd uchylił naszą decyzję i decyzję SKO i orzekł że decyzja nie podlega wykonaniu, co teraz powinnam zrobić?
no właśnie nie wiem czy teraz się w tym babrać czy mam czekać na nowa ustawę ale nawet jak ona wejdzie to co wtedy z tym postępowaniem i z tą decyzją sądu?
klient jest zgodny czy nie bardzo?
Jak zgodny to mu wytłumacz, że nie opłaca mu się bawić w SZO i za chwilę z nowym wnioskiem latać, jak może złożyć prośbę o umorzenie postępowania z SZO i otrzymać na dłuższy okres ten nowy zasiłek
ale jak miałoby wyglądać umorzenie tego postępowania jeżeli napisałaby taką prośbę? czy w ten sposób nie zamknie sobie bramki do otrzymania zaległego świadczenia po wejściu w życie nowej ustawy?
Ja dziś miałem roszczeniową z wyrokiem - 2 godziny wyjęte z życiorysu... Wysyłanie wyroków ludziom którzy nie rozumieją co czytają powinno być zakazane kuwa. W końcu jakoś wspólnie z radcą prawnym udało się kobitę przekonać, że burmistrz się na nią nie uwziął a my nie jesteśmy złośliwi...