i piknie. Najbardziej podoba mi się zdanie:
Stanowisko sądów administracyjnych w analogicznych przypadkach jak w niniejszej sprawie jest w zasadzie jednolite
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
Będą z tym jaja, a w zasadzie powinny być. U mnie mnóstwo ludzi nie składało, bo im mówiono, że nie dostaną albo zadowalali się SZO/ZDO. Powinny teraz wszyscy na hura się rzucić i w tylko w moim małym ośrodku będzie to przeszło 80.000,00 zł do końca roku, kiedy w przewidywaniach wskazaliśmy 18.000,00 zł z zapasem, a to jest jak by nie patrzeć 300% przebitka. Już nie wspomnę o tych, co powinni nas rozszarpać za to, że im wciskaliśmy kit i stracili przez to kupę szmalu.
Tom, że niby inicjatywa po Waszej stronie? Ja mam na szczęście jeden, który jeszcze wisi w SKO
I pytanie co teraz robić z ludźmi od 1 września, jak przyjdą po SZO? Polecać im ŚP? ;D
Mamy 2 czy 3 wyroki już z powrotem. Jeden z nich już na pewno ma u nas przyznane no bo cóż zrobić. Do tego kilka osób poskładało ostatnio wnioski o SP mimo pobierania SZO/ZDO. Tym nowym bez wyroków pewnie będą szły odmowy. Jazda będzie z tym. Świadczeń pielęgnacyjnych mieliśmy coś ok 800, z tego wygaszonych zostało ok. 500 jak dobrze pamiętam... Od 2013 roku jest taki burdel z tymi opiekuńczymi, że ręce opadają, dobrze, że przez większość tego czasu mnie tu nie było
O Boziu, jaka skala. Ja wygasiłem 25 I z tym jednym przypadkiem w SKO też jest taka historia, że szkoda gadać, w skrócie sami się prosiliśmy...
Szansa że coś na szybko zmienią, do października, żeby to nie propagowało i nie tworzyło zamętu, bo sprawy się będą ciągnąć miesiącami. Tłumaczenia klientom też są coraz ciekawsze - "nie może pan/pani pobierać ŚP, wyłącznie SZO", czyżby?
A co z tymi co dostali odmowy kiedy weszło SZO? Tzn w lipcu 2013? Czy nadal mogą składać powtórne wnioski na ŚP albo zaskarżać odmowne decyzje z 2013 roku?
Szanowni trollujący opiekunowie a raczej pomijając nielicznych nie opiekunowie tylko nieudacznicy życiowi na garnuszku państwa Nie ma co się ślinić to są tylko epizodyczne wyroki dotyczące szczególnych zaznaczam szczególnych przypadków czyli znajomości ,koneksji itp.W skali całego kraju było ich może kilkanaście ,a was są dziesiątki tysięcy.Nikt z szaraczków nie wywalczy świadczenia pielęgnacyjnego w sądzie .Zapomnijcie również, że bez żadnych weryfikacji sprawdzających faktyczny stan podopiecznych i sprawowaną opiekę Duda obsypie was dudkami