Wyrównanie św.pielęgn. dl awnuczka skierowanego przez UP na - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 26 kwie 2014, 14:32

Wnuczek opiekujący się Babcią do tej pory zostaje od 1.05. kierowany na staż dla bezrobotnych. Zarejestrowany od lipca ubr by mieć prawo do ubezp.zdrowotnego. CZy po podjęciu stażu wraz z rezygnacją z opieki będzie przysługiwało mu wyrównanie zasiłku dla opiekuna za okres sprawowania opieki do 30.04.2014?
Burda

Napisano: 28 kwie 2014, 11:03

czy duzo macie świadczeń przyznanych na wnuków w związku z opieka nad tymi babciami?
ona___

Napisano: 28 kwie 2014, 11:12

Burda
tak

Ona
niestety tak
de Charette

Napisano: 28 kwie 2014, 11:47

Elmer czy wykluczałeś/ łaś osoby w pierwszym st pniu zobowiązane do alimentacji tylko na podstawie np orzeczeń o znacznym stopniu ? bo ja mam kilka przypadków gdzie dzieci babci pisały oświadczenie że nie mogą zrezygnować z pracy ponieważ sa jedynymi żywicielami rodziny i dlatego wnuk składał a teraz to nie wiem czy dobrze zrobiłam że przyznawałam to świadczenie w ogóle to załamuje mnie ta ustawa :((
ona__

Napisano: 28 kwie 2014, 11:59

Elmer czy wykluczałeś/ łaś osoby w pierwszym st pniu zobowiązane do alimentacji tylko na podstawie np orzeczeń o znacznym stopniu ?
NIE

o ja mam kilka przypadków gdzie dzieci babci pisały oświadczenie że nie mogą zrezygnować z pracy ponieważ sa jedynymi żywicielami rodziny i dlatego wnuk składał a teraz to nie wiem czy dobrze zrobiłam że przyznawałam to świadczenie w ogóle to załamuje mnie ta ustawa
Mam i chyba każdy ma.
de Charette

Napisano: 28 kwie 2014, 12:15

nio to dobrze że nie jestem jedyna :) uśmiechnęłam się wreszcie dzisiaj :)
ona__

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x