Wnuczek opiekujący się Babcią do tej pory zostaje od 1.05. kierowany na staż dla bezrobotnych. Zarejestrowany od lipca ubr by mieć prawo do ubezp.zdrowotnego. CZy po podjęciu stażu wraz z rezygnacją z opieki będzie przysługiwało mu wyrównanie zasiłku dla opiekuna za okres sprawowania opieki do 30.04.2014?
Elmer czy wykluczałeś/ łaś osoby w pierwszym st pniu zobowiązane do alimentacji tylko na podstawie np orzeczeń o znacznym stopniu ? bo ja mam kilka przypadków gdzie dzieci babci pisały oświadczenie że nie mogą zrezygnować z pracy ponieważ sa jedynymi żywicielami rodziny i dlatego wnuk składał a teraz to nie wiem czy dobrze zrobiłam że przyznawałam to świadczenie w ogóle to załamuje mnie ta ustawa (
Elmer czy wykluczałeś/ łaś osoby w pierwszym st pniu zobowiązane do alimentacji tylko na podstawie np orzeczeń o znacznym stopniu ?
NIE
o ja mam kilka przypadków gdzie dzieci babci pisały oświadczenie że nie mogą zrezygnować z pracy ponieważ sa jedynymi żywicielami rodziny i dlatego wnuk składał a teraz to nie wiem czy dobrze zrobiłam że przyznawałam to świadczenie w ogóle to załamuje mnie ta ustawa
Mam i chyba każdy ma.