Wyrównanie św.pielęgn. dl awnuczka skierowanego przez UP na

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
Burda

Wyrównanie św.pielęgn. dl awnuczka skierowanego przez UP na

Post autor: Burda »

Wnuczek opiekujący się Babcią do tej pory zostaje od 1.05. kierowany na staż dla bezrobotnych. Zarejestrowany od lipca ubr by mieć prawo do ubezp.zdrowotnego. CZy po podjęciu stażu wraz z rezygnacją z opieki będzie przysługiwało mu wyrównanie zasiłku dla opiekuna za okres sprawowania opieki do 30.04.2014?
ona___

Re: Wyrównanie św.pielęgn. dl awnuczka skierowanego przez UP

Post autor: ona___ »

czy duzo macie świadczeń przyznanych na wnuków w związku z opieka nad tymi babciami?
de Charette

Post autor: de Charette »

Burda
tak

Ona
niestety tak
ona__

Post autor: ona__ »

Elmer czy wykluczałeś/ łaś osoby w pierwszym st pniu zobowiązane do alimentacji tylko na podstawie np orzeczeń o znacznym stopniu ? bo ja mam kilka przypadków gdzie dzieci babci pisały oświadczenie że nie mogą zrezygnować z pracy ponieważ sa jedynymi żywicielami rodziny i dlatego wnuk składał a teraz to nie wiem czy dobrze zrobiłam że przyznawałam to świadczenie w ogóle to załamuje mnie ta ustawa :((
de Charette

Post autor: de Charette »

Elmer czy wykluczałeś/ łaś osoby w pierwszym st pniu zobowiązane do alimentacji tylko na podstawie np orzeczeń o znacznym stopniu ?
NIE

o ja mam kilka przypadków gdzie dzieci babci pisały oświadczenie że nie mogą zrezygnować z pracy ponieważ sa jedynymi żywicielami rodziny i dlatego wnuk składał a teraz to nie wiem czy dobrze zrobiłam że przyznawałam to świadczenie w ogóle to załamuje mnie ta ustawa
Mam i chyba każdy ma.
ona__

Post autor: ona__ »

nio to dobrze że nie jestem jedyna :) uśmiechnęłam się wreszcie dzisiaj :)
ODPOWIEDZ