Jaką kwotę podajecie w pozwach o alimenty ? opieracie się na wysokości świadczenia dla rz czy na sytuacji rodzica biologicznego? czy trzeba do tego pisać uchwałę ?
U nas opieramy się na wysokości świadczenia, taką kwotę wpisujemy w pozwie.
Jesli rodzic jest chory lub niepełnosprawny, wpisujemy 20% najniższej renty
ja to już nie wiem co z tymi alimentami jak to jak rodzice są w zakładzie karnym, niepełnosprawni, normalnie porażka jak u was jest z płaceniem tych alimentów i skąd te kwoty zasadzacie i czy tym co nie mają żadnych dochodów także?????????????pomocy
ja to już nie wiem co z tymi alimentami jak to jak rodzice są w zakładzie karnym, niepełnosprawni, normalnie porażka jak u was jest z płaceniem tych alimentów i skąd te kwoty zasadzacie i czy tym co nie mają żadnych dochodów także?????????????pomocy
kwoty rozsądne.... adekwatne do uzyskiwanych dochodów, jeśli rodzic biologiczny nie wykazuje dochodu lub jego sytuacja osobista jest beznadziejna to wnioskujemy do sadu czasem o 150pln.... sąd zbada sprawę i ewentualnie utnie z tego jeszcze 50pln Ale zdaje się że kierownik PCPR zgodnie z art38 kierować się powinien sytuacja osobistą dziecka a nie rodzica biologicznego tak więc wysokość świadczenia alimentacyjnego lezy w gestii sadu. Ważny jest tu ROZSĄDEK
Tez się pytałam, czy występować z pozwem trzeba w stosunku do wszystkich - bo u nas połowa rodziców \"nie śmierdzi groszem\" i tam faktycznie jest bieda z nędzą. Ale odpowiedziano , że do wszystkich a to sąd decyduje co i jak.