wystąpienie do lekarza bez wiedzy strony - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 13 kwie 2016, 20:55

klientka przyniosła zaświadczenie lekarskie do specjalistycznych usług opiekuńczych dla osób z zaburzeniami psychicznymi na 25 godzin tygodniowo, świadczonych przez psychologa z językiem migowym, fizjoterapeuty z językiem migowym i pedagoga.
Kierownik kazał mi wystąpić bez wiedzy klientki do lekarza wystawiającego zaświadczenie i uzyskać inne zaświadczenie w zakresie ilości godzin i i znajomości języka migowego. To moja pierwsza tego typu sprawa. Jak powinnam postąpić , bo nie jestem przekonana.
lindawa

Napisano: 13 kwie 2016, 21:06

Jeżeli klientka nie jest ubezwłasnowolniona to ja osobiście nie robiam nic bez wiedzy klienta.
Po co narażać się na utratę zaufania ( osoby chore i zaburzone psychicznie sa bardzo wrażliwe ) Trudno później o ponowne zdobycie raz utraconego, które tak trudno w tych przypadkach się zdobywa - zresztą nie tylko w tych
Dzidka
dzibar
Specjalista
Od: 06 sie 2006, 18:41
Zajmuję się:
Strona WWW: http://vp.pl

Napisano: 15 kwie 2016, 20:34

dzibar pisze:Jeżeli klientka nie jest ubezwłasnowolniona to ja osobiście nie robiam nic bez wiedzy klienta.
Jeśli trzeba coś uzupełnić to piszesz do klientki, bez wiedzy klienta nie możesz przetwarzać danych osobowych transferując je do placówki np. medycznej.
bewaron

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x