wystawianie tytułów wykonawczych - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 07 kwie 2014, 13:45

1. Proszę o podpowiedź czy wystawiacie tytuły egzekucyjne dla dłużników którym ustalono kuratora ds doręczeń jeżeli tak to jaka jest właściwość urzędu skarbowego ?
2. czy wytawiacie upomnienia bo ja ostatnio słyszałam, że ukazało się jakieś orzeczenie sadu i nie trzeba do należności z f. alimentacyjnych wystawiać upomnień ?
Marchewa

Napisano: 07 kwie 2014, 13:54

dla dłużników którym ustalono kuratora ds doręczeń postepowanie kończysz na wydaniu decyzji o zwrocie
my upomnień nie wystawiamy, ale zdania są podzielone i róznie ośrodki robią
mała mi

Napisano: 08 kwie 2014, 8:29

Czy upomnienia robicie ręcznie czy mozna je zropbić w programie sygnity? prosze o pomoc bo robie to pierwszy raz i nie mogę sie odnaleść. dec o zwrocie szła z programu a upomnienia?
Uni

Napisano: 08 kwie 2014, 8:33

jak decyzja o zwrocie szła z programu to up robisz tak- zatwierdzasz decyzje- wyślij- uprwomocnij
wchodzisz w windykację - osoby w windykacji i dodaj decyzje ( na pasku na górze)
póżniej wchodzisz w obsługa windykacji i szukasz tej decyzji- i na tej decyzji z paska na górze masz wystaw upomnienie
mała mi

Napisano: 08 kwie 2014, 8:35

dodam że jak nie masz osoby w windykacji to musisz dodac taka osobę ( tez z paska na górze) masz dodaj osobę, tylko najpierw musisz mieć dla takiej osoby uprawomocnione decyzje o zwrocie bo bedzie ci wyskakiwał komunikat, ze osoba nie posiada decyzji które mogłabyś przekazać do windykacji
mała mi

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x