Jeżeli zaznaczy że członek przebywa, a w tabeli koordynacji napisze wszędzie nie wiem (adres pracodawcy, zamieszkania, okresy), to wyślij zapytanie do UW- na 99% stwierdzą brak koordynacji.ZAQ pisze:Bubek, a co w przypadku gdy Pani jest rozwiedziona bardziej mam na myśli papierowe w sierpniu, jej wniosek też do LUW? Czy nie bo po rozwodzie i nie posiada informacji na temat pracy męża za granicą
koordynacji w takim przypadku nie będzie, ale zapewne złoży na troje. Wtedy wysyłasz cały wniosek i co do dwójki otrzymasz pismo o braku koordynacji, a co do tego jednego dziecka będzie koordynacja jeśli dane o ojcu dziecka będą w miarę kompletne.ZAQ pisze:Mam jeszcze taką sytuację Pani przeniosła się z innej gminy do naszej, obecnie jej dokumenty znajdują się w UW bez odpowiedzi, Pani z jednym Panem który przebywa w Polsce jest po rozwodzie-z nim ma 2 dzieci, 3 dziecko ma z Panem od którego ma zasadzone alimenty natomiast on przebywa za granicą, w UW powiedzieli żeby wysłać całość wniosku,nie w części,jeśli złoży teraz w lipcu. Jeżeli jednak Pani nie będzie wnioskowala na dziecko którego ojciec jest za granicą, mogę bez zapytania o koordynacje przyznać jej na tą 2?