wytłumaczcie mi - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 04 sie 2014, 11:11

jak dziecko jest z rocznika 2009 obojętnie jaki miesiąc (w moim przypadku akurat grudzień) to dlaczego składając wniosek na okres zasiłkowy 2013/2014 osoba prowadząca ŚR nie kazała wpisać rodzicowi we wniosku dodatek z tytułu rozpoczęcia roku szkolnego na to dziecko skoro już wtedy wiadomo było, że to dziecko we wrześniu 2014 pójdzie do przedszkola lub zerówki i będzie należeć się dodatek???? mało tego osoba prowadząca ŚR w decyzji napisała że warunkiem otrzymania dodatku na to dziecko jest złożenie nowego wniosku we wrześniu 2014. no ale po co?? ta osoba już nie pracuje. mi się wydaje, że normalnie mogła przyznać. czy się mylę?? a może jest różnica między zerówką a przedszkolem i np. należy się jak rozpocznie zerówkę a jak przedszkole to nie... ale to bez sensu, bo przeglądam forum i wszyscy piszą, że dziecku z rocznika 2009 się należy. wytłumaczcie mi proszę. z góry dzięki.
jank

Napisano: 04 sie 2014, 11:28

za bardzo nie ma czego tlumaczyc...masz racje:) rocznik 2009 (tegoroczne pieciolatki) ma obowiazek realizowac roczne przygotowanie przedszkolne od wrzesnia 2014 i z tego tytulu przysluguje dodatek i mozna go bylo przyznac w listopadzie 2013 r bez zadnego warunku...moze ten kto uznal ,ze we wrzesniu 2014 nalezy skladac o niego wnioski - bal sie,ze przepis sie zmieni i pieciolatki jednak nie beda mialy tego obowiazku (z szesciolatkami mieszali, moglo sie przeniesc na pieciolatki;-))
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x