wywiad - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 07 kwie 2014, 10:40

kto przeprowadza u Was w ośrodkach wywiad o którym mowa w art. 23 us. 4a ustawy o świadczeniach rodzinnych? pracownik świadczeń rodzinnych , czy pracownik socjalny?
alina m

Napisano: 07 kwie 2014, 12:04

pracownik śr nie może przeprowadzać wywiadów środowiskowych
rupi1

Napisano: 07 kwie 2014, 12:13

w tym artykule oraz we wzorze zawartym w rozporządzeniu nie ma mowy że to jest wywiad środowiskowy, pada jedynie słowo "wywiad" nie ma też mowy o osobie pracownika socjalnego
alina m

Napisano: 07 kwie 2014, 14:36

czy nikt nie potrafi udzielić mi odpowiedzi?
alina m

Napisano: 07 kwie 2014, 14:45

przeprowadza go pracownik prowadzacy swiadczenia rodzinne:) jesli juz pokusi sie o zrobienie takiego wywiadu;-)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 07 kwie 2014, 20:18

właśnie, dlaczego pracownicy śr nie robią tych wywiadów? dlaczego twierdzą że pracownicy socjalni powinni je robić skoro wyraźnie pisze," wywiad" a nie wywiad środowiskowy i "pracownik" a nie pracownik socjalny ? jak jest u was? proszę o szczere wypowiedzi
alina m

Napisano: 07 kwie 2014, 22:19

Ja nie robię tych wywiadów (i nie słyszałem szczerze mówiąc, żeby ktoś je robił) ponieważ na palcach jednej ręki mogę policzyć liczbę osób samotnych w rozumieniu art 3 pkt. 17a składających wnioski na rodzinne. A nawet jeśli kilka takich osób rocznie się trafia, to w stosunku do nich nie występują wątpliwości dotyczące okoliczności samotnego wychowania. A nawet jeśli by wystąpiły to ten wywiad nie da mi nic innego niż oświadczenie tej osoby pod odpowiedzialnością karną. Jak sama nazwa wskazuje to nie jest wywiad środowiskowy, więc nie sporządza się go w środowisku tylko w biurze przepytując stronę postępowania. A wywiadów środowiskowych pracownicy SR robić nie mogą - nie mają uprawnień.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 08 kwie 2014, 9:51

dzięki za szczerą odpowiedź , pozdrawiam
alina m

Napisano: 08 kwie 2014, 9:54

kb pisze:przeprowadza go pracownik prowadzacy swiadczenia rodzinne:) jesli juz pokusi sie o zrobienie takiego wywiadu;-)
i oczywiście robi go przy biurku :)
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x