wywiad dla sądu - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 31 mar 2014, 13:09

sąd cywilny wystąpił z pismem do ops o nadesłanie wywiadu w sprawie rodziny w związku z tocząca się sprawą o rozwód... nie jest wskazana podstawa prawna do udostępnienia danych osobowych... pytanie... jeśli posiadamy wysylamy? czy np. żądamy wskazania podstawy prawnej... lub tez informujemy do jakich celów zgodnie z uops przeprowadza się wywiad?
~ja

Napisano: 31 mar 2014, 13:39

Gdyby to żądanie nie było irytujące, to byłoby nawet śmieszne. Angażować pomoc społ. do rozwodów? Jako powód odmowy podaj ten ostatni argument.
~Zocha

Napisano: 31 mar 2014, 13:53

Śmieszne jest mało bo to rozwód w wielkiej gospodarze i walka o majątek... ehhh... niebieska karta mąż na żonę, zona na męża... chory kraj... nie korzystają ze świadczeń pieniężnych ale kilkakrotnie w ramach pracy socjalnej i nk pracownik socjalny przeprowadzał wywiad... nie mam jednak ochoty na pstrykniecie palcem sądu udostepniac tych danych a i dane są chronione
~ja

Napisano: 31 mar 2014, 14:39

a poza tym jest jeszcze Kodeks postępowania cywilnego art. 248. par. 1: Każdy obowiązany jest przedstawić na zarządzenie sądu w oznaczonym terminie i miejscu dokument znajdujący się w jego posiadaniu i stanowiący dowód faktu istotnego dla rozstrzygnięcia sprawy, chyba że dokument zawiera tajemnicę państwową.
~ja

Napisano: 31 mar 2014, 15:29

To zgodnie z tym art. jesli masz wywiad to wysyłasz kopię, a jesli nie masz to nie wysyłasz. przewodniczacy ZI moze przesłać NK.
~Zocha

Napisano: 31 mar 2014, 15:35

pewni i mogę a nawet pewnie powinnam ale sąd mi tej podstawy nie wskazał... sama sobie dopowiedziałam... chce by mi wniosek uzupełnił o wskazanie podstawy prawnej a nie ślą golo i wesolo
~ja

Napisano: 31 mar 2014, 17:01

Niech se kuratora sad wyśle. Guzik robią a trzepia kasę.
~Jill

Napisano: 31 mar 2014, 17:02

kurator jest ustanowiony... wywiad ma być dowodem w sprawie :) pewnie do kuratorów też wystapili
~ja

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x