Wywiad z Polkowskim
Re: Wywiad z Polkowskim
Polkowski na ministra pracy i pomocy społecznej jak ma takie wykształcenie(oczywiście ironia , ja bym mu nie pozwolił nawet zarządzać akwarium z rybami bo powiedział by -ryby idziecie wszystkie pod nóż bo jest Was tu za dużo, i Wasze utrzymanie jest za drogie)taki nieładny żart. Kochani ja wnoszę taki postulat : aby zmienić ministerstwo na to pod którym byliśmy kiedyś . dziękuje milej niedzieli.
To jest ktoś od kogo powinniśmy uczyć się skutecznego PR - u. Ma bajer (umiejętność sprytnego posługiwania się paroma sloganami); który w oczach (i uszach) ludzi niezorientowanych w temacie tworzy wizerunek \"jedynego sprawiedliwego\" - fachowca. Pozdr.
Sądzę, że nie ma co już drążyć tego tematu. Jeśli facet ma rację, to powinny istnieć jakieś rzetelne dane wskazująca na to, że jego koncepcja sprawdza się w \"realu\". Np. domki TND są lepsze niż pozostałe placówki POW, a powrotność do rodzin też z takich placówek jest większa jak z pozostałych. Jeśli faktycznie są lepsi, skuteczniejsi itd. chętnie odszczekam swoje niedowiarstwo.
No i maja tam samych studentów ,którzy będą lekarzami maklerami,prawnikami i zarobią nam na większe emerytury bo nasze placówkowe głąby to tylko klientami mopsu będą. W domkach TND nie leczą też psychiatrycznie. Dzieci które w rodzinie były bite gwałcone,głodzone mające problemy psychiczne leczą dotykiem prezesa Polcia a jak nie pomaga to wykonują lobotomię. A tak poważnie to niech poda dane czy w jego DD nie leczą psychiatrycznie i niech podzieli się wiedza jak sobie radzą z zaburzeniami posttraumatycznymi. Zauważcie, że on tylko mówi jak jest gdzie indziej a nie o swoich palcówkach, tzn chciałem napisać placówkach( zresztą facet pewnie lepiej zna się bardziej na palcówkach niż placówkach)
Leon - i love you:) - skąd Ty wiesz co ja miałam na myśli tylko nie umiałam opisać????:)
Tak sobie myślę, że to co dobrego zrobił Polkowski dla domów dziecka to to, że zwrócono uwagę na nie. I chyba taki miał cel. Być może gdyby nie jego szum medialny, nadal by były placówki 120 osobowe.
Reszta to już chyba poleciała totalnie nie po jego myśli. Uruchomiona machina o wielu mniejszych i większych trybikach często przerasta i zadziwia samego zegarmistrza
.
Reszta to już chyba poleciała totalnie nie po jego myśli. Uruchomiona machina o wielu mniejszych i większych trybikach często przerasta i zadziwia samego zegarmistrza

muszę autorke tego reportazu zaprosic do siebie:)moi wychowankowie by również naskarżyli na mnie ale że za dużo od nich wymagam bo ciagle tylko nauka i nauka i ciocia każe czytać
... żenujące. Niech nas wreszcie zlikwidują. Plują na nas z wszystkich stron. Obwiniają za cała patologie tego świata. Robią z kadry bandę niekompetentnych opiekunek i zwyrodnialców. Zaraz zwymiotuję ...
Oprócz Wywiad z Polkowskim - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
rodzinny dom dziecka
Wiem z jakich powodów jest jak jest.
wspólne gosp.domowe
Postulaty do rządu
wychowanek na ucieczce
Wychowanek POW idzie do MOW
pracownik socjalny w pow a kontrola zarządcza
Bójka policjantów w domu dziecka w Lęborku
Przyjęcie dziecka do placówki
Placówki niepubliczne
POSTULATY DO RZĄDU
RUSZCZIE DYREKTORÓW
Chylę czoła przed wychowawcami.
dodatek dla pracowników socjalnych
co po tym jak już ktoś dojdzie do wniosku, ze placówka jest zbędna????
odpłatność za pobyt dziecka