Proszę podajcie jakie mają być artykuły z KPA bo ja już całkiem przy tych art. zgłupiałam. Czy w uzasadnieniu musimy pisać, ze warunkowo przyznajemy dodatek do zasiłku rodzinnego z tytułu rozpoczęcia roku szkolnego i dodatku z tytułu zamieszkania, a do 5 września 2010 r. należy dostarczyć zaświadczenia ze szkoły.
PROSZĘ PODAJCIE DOKŁADNA PODSTAWĘ PRAWNĄ bo raz wskazują art. 104 art. 108 art, 162 § 2 inni art. 104, art.107 § 2 i art. 163
Proszę podajcie jaka powinna być prawidłowa podstawa do zasiłku rodzinnego oraz dodatków czy wystarczy art. 104 i 108 KPA i czy w uzasadnieniu musimy pisać że warunkowo przyznajemy zasiłek i dodatek dla 18/latków na miesiąc wrzesień i październik 2010 r. Bardzo proszę o odpowiedź.
a nie można dla tych którzy ukończą 18 lat i z zaświadczenia wynika że ukoncza szkołę w 2012 r. dac decyzje przyznająca do paździenika, a w przpadku pełnoletnich ktorzy ukończa np. w czerwcu 2010 dać 1 decyzje przyznającą do sierpnia ze wzmianką że będzie w stosunku do pelnoletniej wydana odrebna decyzja odmowna.
a w tej odmownej na wrzesien i pazdziernik będzie napisane ze bedzie miala przyznane pod warunkiem dalszej kontynuacji nauki i dostarczenia zeświadczenia we wrzesniu ze szkoly? zlozylaby odrebny wniosek strona zakreslajac dla niej tylko swiadczenia ?
a co robicie w przypadku gdy na zaswiadczeniu ze szkoly pisze ze koncza nauke w kwietniu??dojazdy przyznaje do kwietnia a rodzinne przysluguje do sierpnia?bo jesli juz skonczylo dziecko osiemnascie i faktycznie nauke konczy w kwietniu to chyba juz sie nic wtedy nie nalezy?co o tym myslicie?
ja juz sie zakrecilam...
Rok szkolny trwa od 1 września do 31 sierpnia, także zasiłek rodzinny przysługuje do 31 sierpnia, chyba, że jest podpisane oświadczenie, że będzie się dalej uczyć do przyznajemy do końca okresu zasiłkowego.