wzór decyzji na świadczenie - zmiana
wzór decyzji na świadczenie - zmiana
czy wydając decyzje zmieniającą na świadczenie pielęgnacyjne uwzględniacie tez składki społeczne i zdrowotne jeżeli osoby mają
Re: wzór decyzji na świadczenie - zmiana
Ja napiszę tylko krótkie zdanie, że w związku z tym, że zmianie ulega kwota ŚP - wówczas zmianie ulega kwota składki. tylko jeszcze nie wiem jak to ładnie ubiorę w słowa 

- ewalu
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
ja nie mam składek na decyzjachDorota.. pisze:czy wydając decyzje zmieniającą na świadczenie pielęgnacyjne uwzględniacie tez składki społeczne i zdrowotne jeżeli osoby mają
o składkach informuję pismem, które podpisuje wójt
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
A czy w decyzjach będziecie już przyznawać w odpowiednich kwotach do 2017 tak jak ustawa przewiduje czy co roku będziecie je zmieniać?
Bo ja myślę że tak można zrobić :
od dnia 1 maja 2014 r. do dnia 31 grudnia 2014 r. – w wysokości 800,00 zł miesięcznie;
od dnia 1 stycznia 2015 r. do dnia 31 grudnia 2015 r. – w wysokości 1.200,00 zł miesięcznie.
od dnia 1 stycznia 2016 r. do dnia 31 grudnia 2016 r. – w wysokości 1.300,00 zł miesięcznie.
od dnia 1 maja 2014 r. do dnia 31 grudnia 2014 r. – w wysokości 800,00 zł miesięcznie;
od dnia 1 stycznia 2015 r. do dnia 31 grudnia 2015 r. – w wysokości 1.200,00 zł miesięcznie.
od dnia 1 stycznia 2016 r. do dnia 31 grudnia 2016 r. – w wysokości 1.300,00 zł miesięcznie.
- kronos79
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Składki nie są świadczeniami rodzinnymi i nie ujmuje ich w decyzjach administracyjnych. Opłacanie składek w określonych sytuacjach jest obowiązkiem organu i tyle, strona nie ma wpływu ani an to czy organ składki opłaca czy nie, anie też w jakiej robi to wysokości.
Jeśli waloryzacja w 2017 r. będzie miała miejsce, to art. 32 ust.1a-d pozwoli nam te wysokość wówczas zwaloryzowac.
Zmieniłbym tylko ostatnią część. Jeśli ktoś bedzie uprawniony dłużej niż do 31.12.2016 to tam ująłbym juz datę obowiązywania orzeczenia.Mirela pisze:A czy w decyzjach będziecie już przyznawać w odpowiednich kwotach do 2017 tak jak ustawa przewiduje czy co roku będziecie je zmieniać?
Jeśli waloryzacja w 2017 r. będzie miała miejsce, to art. 32 ust.1a-d pozwoli nam te wysokość wówczas zwaloryzowac.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
Terry Pratchett
Oprócz wzór decyzji na świadczenie - zmiana - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
jak odróżnić??
upoważnienie
dochód uzyskany
czy nowe osoby moga składac wnioski
ustawa
Potrącanie
od kiedy zasiłek
dochód uzyskany
wnioski do ZDO
sprawy w WSA
dot sprawozdania co uuac w fww liczba dl alim w gminie
nienależnie pobrane św.pielęgnacyjne