Pisał ktoś może juz odmowę na becikowe?? Mam taką sprawę że dziewczyna przyniosła zaświadczenie od lekarza, w którym ten napisał, że była pod opieką lekarską od 11 tygodnia ciąży. A wiec nie mogę przyznać jej ani becikowego ani dodatku z tytułu urodzenia dziecka... Jak mam napisać tą decyzję??
mecenas też mi tak podpowiedział jak pisze ~grażyna~
do mnie trafiło zaswiadczenie, w którym lekarz napisał, ze kobieta zgłosiła się w 9 miesiącu ciąży i reszte powykreślał (czyli nie zostawała pod opieką medyczną do porodu)
Normalna odmowa. Skoro wymagany jest 10ty tydzien, a jest 11-ty to po prostu nie spelnia przeslanki z ustawy , a wiec odmowa. Jak dochod klienta w przeliczeniu na osobe prekracza 504 to nie wzywacie go o dostarczenie zaswiadczenia z dochodem nieprzekraczajacym kryterium dochodowego. Odmowa na tych samych podstawach prawnyych co przyznanie, cytujecie caly artykul i piszecie, ze nie spelnia warunkow okreslonych w ustawie bo z zaswiadczenia wynika, ze posostawala pod opieka medyczna od 11-tygodnia
Żeby się nie powtarzać: interpretacje ministerstwa to najczęściej przekonywanie, że w ustawie jest co innego, niż tam faktycznie jest...