wzór odmowy becikowego - Wzory pism

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 19 lis 2009, 10:56

Pisał ktoś może juz odmowę na becikowe?? Mam taką sprawę że dziewczyna przyniosła zaświadczenie od lekarza, w którym ten napisał, że była pod opieką lekarską od 11 tygodnia ciąży. A wiec nie mogę przyznać jej ani becikowego ani dodatku z tytułu urodzenia dziecka... Jak mam napisać tą decyzję??
~kasia_kms

Napisano: 19 lis 2009, 13:46

Mój mail [email protected]
Jakie podstawy prawne tam zawrzeć??
~kasia_kms

Napisano: 19 lis 2009, 21:59

piszesz wezwanie o dostarczenie prawidłowgo zaświadczenia od lekarza dajesz termin i pouczasz jeśli nie doniesie pozostaje bez ropatrzenia
~grażyna

Napisano: 20 lis 2009, 23:35

mecenas też mi tak podpowiedział jak pisze ~grażyna~
do mnie trafiło zaswiadczenie, w którym lekarz napisał, ze kobieta zgłosiła się w 9 miesiącu ciąży i reszte powykreślał (czyli nie zostawała pod opieką medyczną do porodu)
glizda
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 04 maja 2009, 14:09
Zajmuję się: ŚR/ŚW/VAT/DO/....

Napisano: 07 gru 2009, 16:46

ja mam pytanie do kasi_kms czy w końcu napisała tą decyzje odmowną
~monika

Napisano: 09 gru 2009, 0:16

Normalna odmowa. Skoro wymagany jest 10ty tydzien, a jest 11-ty to po prostu nie spelnia przeslanki z ustawy , a wiec odmowa. Jak dochod klienta w przeliczeniu na osobe prekracza 504 to nie wzywacie go o dostarczenie zaswiadczenia z dochodem nieprzekraczajacym kryterium dochodowego. Odmowa na tych samych podstawach prawnyych co przyznanie, cytujecie caly artykul i piszecie, ze nie spelnia warunkow okreslonych w ustawie bo z zaswiadczenia wynika, ze posostawala pod opieka medyczna od 11-tygodnia

Żeby się nie powtarzać: interpretacje ministerstwa to najczęściej przekonywanie, że w ustawie jest co innego, niż tam faktycznie jest... :)
mgc2
Praktykant
Od: 07 gru 2009, 10:36
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x