proszę o wzór pisma i podstawę prawną do pisma o wydanie zaświadczenia o latach składkowych osoby pobierających świadczenie pielęgnacyjne.
bo babsko w zusie dostawało zawsze pismo i było dobrze, a teraz chce podstawę prawną. dostała ode mnie pismo w styczniu a na koniec czerwca zadzwoniła że chce JUŻ
ONI TO MAJĄ CZAS ..)
Dotyczy: udzielenie informacji o przebiegu ubezpieczenia.
W związku z ustaleniem prawa do świadczenia pielęgnacyjnego, Panu... zam.: ..., decyzją nr ... dnia ..., w oparciu o art. 25 ust. 3 oraz art. 29 ustawy z dnia 28 listopada 2003 r. o świadczeniach rodzinnych (tj. Dz. U. z 2003 r. Nr 139 poz. 992 z późn. zm.), art. 6 ust. 2c ustawy z dnia 13 październik 1998r.o Systemie Ubezpieczeń Społecznych (Dz. U. nr 2009 Nr 205 poz. 1585 z późn. zm.) oraz Zarządzenia Nr Burmistrza Miasta... – Ośrodek Pomocy Społecznej w ... zawraca się z wnioskiem o udzielenie informacji o przebiegu ubezpieczenia (okresów składkowych i nie składkowych) Panu zam.: oraz ustalenie czy Ośrodek Pomocy Społecznej , w związku z pobieranym przez ww. świadczenia pielęgnacyjnego z tytułu rezygnacji z zatrudnienia lub innej pracy, powinien opłacać składkę na ubezpieczenia emerytalne i rentowe od podstawy odpowiadającej wysokości świadczenia pielęgnacyjnego, a jeżeli istnieje konieczność odprowadzania składek proszę o wskazanie za jaki okres.
W załączeniu przesyłam kwestionariusz dotyczący okresów składkowych i nie składkowych oraz potwierdzone za zgodność z oryginałem kopie dokumentów świadczących o okresach składkowych i nie składkowych Pana (łączna ilość – 15 ponumerowanych stron).
Do wiadomości:
1. Adresat.
2. a/a
Do wiadomości:
1. Pan