Wzór wezwania dla osoby, która w trakcie okresu św. kończy 18 lat
Wzór wezwania dla osoby, która w trakcie okresu św. kończy 18 lat
Matka złożyła wniosek na niepełnoletnie dzieci. przyznałam świadczenia z fa na cały okres świadczeniowy, w listopadzie jedno dziecko kończy 18 lat, będe ją wzywać do zlożenia wniosku na siebie, ponieważ już jako sama osoba jest zdolna do czynności prawnych, macie już jakiś wzór oopracowany? proszę o podanie, pierszy raz tworzę takie wezwanie i nie wiem jak ma ono wyglądać
Re: Wzór wezwania dla osoby, która w trakcie okresu św. kończy 18 lat
Jateż proszę o wypowiedzi Dlaczego rodzic nadal nie może pobierać świadczeń z funduszu na dziecko 18letnie tylko ono samo ????????????????? PROSZE O żabranie Głosu
może , potrzebne jest tylko oświadczenie osoby pałnoletniej,że zgadza się aby rodzic w jego imieniu złożył wniosek i pobierał świadczenia z funduszu
u mnie piszą upoważnienia osoby pełnoletnie że wyrażają zgodę na pobieranie przez matkę
ja wzywam, i pełnoletnie dziecko, jeśli chce aby rodzic pobierał dalej świadczenie, pisze pełnomocnictwo i upoważnienie.
Mi się wydaje, że na czas składania wniosku dziecko jest niepełnoletnie, więc czemu nie przyznać matce do końca okresu świadczeniowego. Dopiero w następnym okresie św. dziecko daje upoważnienie bądź samo składa na siebie.
Ja pytałam na szkoleniu i pan z ministerstwa powiedział że po ukończeniu 18 lat musi przynieśc tylko upoważnienie dla rodzica do odbierania pieniędzy i nie musi wniosku na siebie składac. Bo na decyzji dajemy do końca września.
No tak, ale ja we wniosku nie zaznaczyłam, że ma zaświadczenie ze szkoły i przyznało mi do czasu ukończenia 18 lat. Jak robiłam decyzję to tego też nie zauważyłam i poszło do wypłaty. Niestety nie mogę cofnąc zatwierdzenia decyzji jak poszła już wypłata.
I co mam teraz wzywac osobę jak skończy 18 lat, żeby składała na siebie? Wiek kończy w kwietniu. Czy będzie mmusiała miec znowu zaświadczenie od komornika?
Pozdrawiam
I co mam teraz wzywac osobę jak skończy 18 lat, żeby składała na siebie? Wiek kończy w kwietniu. Czy będzie mmusiała miec znowu zaświadczenie od komornika?
Pozdrawiam
Oprócz Wzór wezwania dla osoby, która w trakcie okresu św. kończy 18 lat - Wzory pism przeczytaj również:
Decyzja -rozratowanie i odroczenie terminu płatności
pełnomocnik/kurator dla dłużnika-potrzebuje WZORU:((
nienależnie wyplacona zaliczka
decyzja uchylająca FA
decyzja na składki zdrowotne i ER
Wzór decyzji o odroczenie terminu płatności i rozratowanie
wzór postanowienia o odmowie wydania zaświadczenia
uchylająca decyzja na obiady
problem z alimentami!!!!!!!
uzasadnienie
wzór umorzenia należności..
zwrot wypłaconego funduszu
wzór wezwania /dłużnika ?
upoważnienie do podejmowania działań wobec dłużników alim.
wniosek do organu własciwego dluznika art 3 ust 5
wzór pisma