xxxxxxxxxxx, dnia …...........................................
GOPS.4202. …................ 13
Pani
…................................................
…................................................
ZAWIADONIENIE
o wszczęciu postępowania administracyjnego
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w xxxxxxxxx na podstawie art. 61 § 1 i 4 ustawy z dnia 14 czerwca 1960r. - Kodeksu postępowania administracyjnego ( Dz. U. z 2000r. Nr 98, poz.1071 ze zm. ) oraz art. 12 ustawy z dnia 7 grudnia 2012r o zmianie ustawy o świadczeniach rodzinnych oraz niektórych ustaw ( Dz. U. z 7 grudnia 2012r, poz. 1548 )
z a w i a d a m i a
iż zostało wszczęte z urzędu postępowanie administracyjne w sprawie ustalenia prawa do dodatku do świadczenia pielęgnacyjnego od 01 stycznia 2013r do 30 czerwca 2013r w wysokości 100,00 zł miesięcznie.
W związku z tym informuję, że zgodnie z art. 10 § 1 Kodeksu postępowania administracyjnego stronie postępowania przysługuje prawo przedstawiania dowodów, składania wyjaśnień oraz przeglądania dowodów, składania wyjaśnień oraz przeglądania akt sprawy w Gminnym Ośrodku Pomocy Społecznej - Świadczenia Rodzinne w xxxxxx w terminie 7 dni od daty otrzymania niniejszego zawiadomienia.
Zgodnie z art. 41 § 1 i 2 - § 1 Kodeksu postępowania administracyjnego w toku postępowania strony oraz ich przedstawiciele i pełnomocnicy mają obowiązek zawiadomić organ administracji publicznej o każdej zmianie swego adresu - § 2 w razie zaniedbania obowiązku określonego w § 1 doręczenie pisma pod dotychczasowym adresem ma skutek prawny.
Chyba działam odstraszająco, bo już parę osób pytałam o jakiś namiar na pouczenie, niekoniecznie wzór, tylko co wpisać, czy informację o zmianach od 01 lipca br. , ale jakoś nikt nie próbował mi podpowiedzieć.