wzór wszczęcia postępowania w spraiwe ustalenia ŚNP - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 23 mar 2015, 13:35

czy może ma ktoś i byłby skory się podzielić ? takim wzorem o wszczecie postepowania w sprawie swiadczeń nienależnie pobranych ?
podstawe pranw mam ale jakoś co do treści nie jestem pewna

zawiadamiam

o wszczęciu w dniu .......... z urzędu postępowania administracyjnego w sprawie ustalenia świadczeń nienależnie pobranych wypłaconych w formie zasiłku pielęgnacyjnego na podstawie decyzji Nr..................
Powyższe uzasadnia się tym, że w dniu .............uchylono z dniem .............../w decyzję pierwotną przyznającą Pani prawo do zasiłku pielęgnacyjnego od dnia 01-10-2005r na okres stały, w związku z nabyciem prawa do dodatku pielęgnacyjnego. Dodatek pielęgnacyjny w ZUS przysługuje Pani od dnia.............

nie wiem czy to sie k.... trzyma
energi

Napisano: 23 mar 2015, 14:26

Ja piszę tylko tak:
Na podstawie art. 61 § 4 ustawy z dnia 14 czerwca 1960 Kodeks Postępowania Administracyjnego (tekst jednolity – Dz. U. z 2013 poz. 267) zawiadamiam Panią/Pana o wszczęciu postępowania w sprawie nienależnie pobranego .................... za okres od ................ do ........................

Jednocześnie na podstawie art. 10 § 1, art. 81 ustawy z dnia 14 czerwca 1960 Kodeks Postępowania Administracyjnego (tekst jednolity – Dz. U. z 2013 poz. 267) związku z wszczętym postępowaniem w sprawie nienależnie pobranych świadczeń informuję, iż w terminie 7 dni, licząc od dnia następnego po dniu doręczenia niniejszego zawiadomienia, może zapoznać się Pani z zebranymi dowodami i materiałami oraz wypowiedzieć się co do przeprowadzonych dowodów.

Sprawę prowadzi: ................. (tel. ...................), pn.- pt. w godz . ................. pok. nr ..................
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Zofia
Podinspektor
Od: 19 lut 2015, 12:39
Zajmuję się: ŚR

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x