wzór zawiadomienia o wydaniu decyzji odmownej - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 25 wrz 2020, 10:24

Witam.
Mam złożony wniosek o zasiłek stały, jednak klienta nie można zastać pod wskazanym adresem nie odbiera poczty, nie podał zmiany miejsca pobytu. Zamierzam w tej sytuacji wydać decyzję odmowną z powodu braku współpracy, jednak przed wydaniem takowej decyzji chyba powinnam wysłać mu ponownie zawiadomienie dot. planowania wydania decyzji odmownej. Czy ktoś mógłby podać wzór takiego zawiadomienia.
Dziękuję.
beatris2020
Praktykant
Od: 08 kwie 2020, 14:36
Zajmuję się: PS/ŚW/ŚR/FA

Napisano: 25 wrz 2020, 11:57

jak to ponowne zawiadomienie? nie wiem czy to dobrze robiłam ale ja zawsze pisałam jedno zawiadomienie z prośbą o kontakt w terminie 7 bądź 14 dni z pouczeniem,że jak się dana osoba nie stawi w danym terminie to wniosek pozostawia się bez rozpatrzenia z uwzględnieniem dokładnych dat wizyt w terenie a potem wydawałam decyzję o pozostawieniu wniosku bez rozpatrzenia
prac.socjalnygops
Praktykant
Od: 17 cze 2020, 10:12
Zajmuję się: zajmuję się pracą socjalną, asystent rodziny

Napisano: 25 wrz 2020, 12:03

Ja najpierw wysyłam wezwanie od nawiązania kontaktu, celem ustalenia terminu wywiadu, bo nie zastałam pod adresem w dniach... . A potem zawiadomienie o decyzji odmownej. Nie zostawiamy podań bez rozpatrzenia.
Ośrodek Pomocy Społecznej informuje, iż na podstawie art. 10 § 1 oraz art. 73 § 1 ustawy z dnia 14 czerwca 1960 r. Kodeks postępowania administracyjnego (Dz. U. z 2020 r. poz. 256 ze zm.) organy administracji publicznej obowiązane są zapewnić stronom czynny udział w studium postępowania, a przed wydaniem decyzji umożliwić im wypowiedzenie się, co do zebranych dowodów i materiałów oraz zgłoszonych żądań.
Z informacji zgromadzonych w toku postępowania wynika, iż ...
W związku z powyższym przysługuje Panu prawo do zapoznania się z aktami, zgłoszenia wniosków, złożenia oświadczeń mających wpływ na określenie Pana sytuacji dochodowej w terminie do 3 dni od otrzymania niniejszego pisma. Po upływie tego terminu decyzja administracyjna zostanie wydana w oparciu o istniejące dowody.
Kontakt w powyższej sprawie możliwy jest od poniedziałku do piątku w godzinach 7.00 - 15.00 w GminnymOśrodka Pomocy Społecznej.
LuuLane
Starszy referent
Od: 15 maja 2017, 7:44
Zajmuję się: PS/KDR/LZI
hobbystycznie wszystko inne, bo lubię się mądrzyć :)

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x