popraw sobie parametr i będzie okPirks pisze:Korzystam z progr. Sygnity. W sentencjach decyzji nie mam że przyznać kwotę 500 zł miesięcznie muszę to dodawać, pomijam już że dzieci są nie w tej kolejności i nie pisze na pierwsze drugie itd...U Was też tak jest>?
Wzory Decyzji 500+
- ewalu
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Wzory Decyzji 500+
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
- ewalu
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
ja wysyłam wezwanie pod rygorem nie rozpatrzenia wniosku, za potwierdzeniem odbioru i jak osoba się nie zgłosi to nie piszę kolejnego pismaStefan pisze: Czy jak wyślecie wezwanie i osoba nie zgłasza się w terminie 14 dni to wydajecie postanowienie o pozostawieniu wniosku bez rozpatrzenia?
Może ktoś ma wzór takiego postanowienia.
Z góry dziękuję.
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
do ewalu
Czyli nie wysyłasz już stronie (temu osobnikowi który się nie zgłosił na wezwanie) zawiadomienia o pozostawieniu wniosku bez rozpatrzenia.
W podstawie prawnej takiego zawiadomienia podajemy tylko art. 19 z ustawy o 500+?
Nie powołujemy się na KPA ponieważ ustawa o 500+ (art.19) daje nam moc pozostawienia wniosku bez rozpatrzenia.
Czy na takie zawiadomienie przysługuje odwołanie, zażalenie do SKO?
Czyli nie wysyłasz już stronie (temu osobnikowi który się nie zgłosił na wezwanie) zawiadomienia o pozostawieniu wniosku bez rozpatrzenia.
W podstawie prawnej takiego zawiadomienia podajemy tylko art. 19 z ustawy o 500+?
Nie powołujemy się na KPA ponieważ ustawa o 500+ (art.19) daje nam moc pozostawienia wniosku bez rozpatrzenia.
Czy na takie zawiadomienie przysługuje odwołanie, zażalenie do SKO?
Zrobiłem takie zawiadomienie
Czy na takie zawiadomienie przysługuje odwołanie?
Z góry dzięki za podpowiedzi:
(nazwa organu) miejscowość / data)
Pan/Pani
(adres zamieszkania)
ZAWIADOMIENIE
O POZOSTAWIENIU WNIOSKU
W SPRAWIE USTALENIA PRAWA DO ŚWIADCZENIA WYCHOWAWCZEGO
BEZ ROZPATRZENIA
Zgodnie z art. 19 ustawy z dnia 11 lutego 2016r. o pomocy państwa w wychowywaniu dzieci (Dz.U. z 2016r. poz. 195) w przypadku złożenia nieprawidłowo wypełnionego wniosku, podmiot realizujący świadczenie wychowawcze wzywa pisemnie osobę ubiegającą się o świadczenie do poprawienia lub uzupełnienia wniosku w terminie 14 dni od dnia otrzymania wezwania. Niezastosowanie się do wezwania skutkuje pozostawieniem wniosku bez rozpatrzenia. W przypadku gdy osoba złoży wniosek bez wymaganych dokumentów, podmiot realizujący świadczenie wychowawcze przyjmuje wniosek i wyznacza termin nie krótszy niż 14 dni i nie dłuższy niż 30 dni na uzupełnienie brakujących dokumentów. Niezastosowanie się do wezwania skutkuje pozostawieniem wniosku bez rozpatrzenia.
W dniu 07-04-2016 strona złożyła w tutejszym Ośrodku wniosek o ustalenie prawa do świadczenia wychowawczego na uprawnione dzieci:
W dniu 27-04-2017 zostało skutecznie doręczone do Pani/Pana WEZWANIE DO UZUPEŁNIENIA BRAKUJĄCYCH DOKUMENTÓW DO WNIOSKU W SPRAWIE USTALENIA PRAWA DO ŚWIADCZENIA WYCHOWAWCZEGO.
Biorąc pod uwagę brak odpowiedzi w wyznaczonym terminie na skutecznie doręczone wezwanie zgodnie z art. 19 ustawy z dnia 11 lutego 2016r. o pomocy państwa w wychowywaniu dzieci pozostawiono wniosek bez rozpatrzenia.
Sporządził: Stefan
Otrzymują:
1. Pani/Pan
2. a/a
Czy na takie zawiadomienie przysługuje odwołanie?
Z góry dzięki za podpowiedzi:
(nazwa organu) miejscowość / data)
Pan/Pani
(adres zamieszkania)
ZAWIADOMIENIE
O POZOSTAWIENIU WNIOSKU
W SPRAWIE USTALENIA PRAWA DO ŚWIADCZENIA WYCHOWAWCZEGO
BEZ ROZPATRZENIA
Zgodnie z art. 19 ustawy z dnia 11 lutego 2016r. o pomocy państwa w wychowywaniu dzieci (Dz.U. z 2016r. poz. 195) w przypadku złożenia nieprawidłowo wypełnionego wniosku, podmiot realizujący świadczenie wychowawcze wzywa pisemnie osobę ubiegającą się o świadczenie do poprawienia lub uzupełnienia wniosku w terminie 14 dni od dnia otrzymania wezwania. Niezastosowanie się do wezwania skutkuje pozostawieniem wniosku bez rozpatrzenia. W przypadku gdy osoba złoży wniosek bez wymaganych dokumentów, podmiot realizujący świadczenie wychowawcze przyjmuje wniosek i wyznacza termin nie krótszy niż 14 dni i nie dłuższy niż 30 dni na uzupełnienie brakujących dokumentów. Niezastosowanie się do wezwania skutkuje pozostawieniem wniosku bez rozpatrzenia.
W dniu 07-04-2016 strona złożyła w tutejszym Ośrodku wniosek o ustalenie prawa do świadczenia wychowawczego na uprawnione dzieci:
W dniu 27-04-2017 zostało skutecznie doręczone do Pani/Pana WEZWANIE DO UZUPEŁNIENIA BRAKUJĄCYCH DOKUMENTÓW DO WNIOSKU W SPRAWIE USTALENIA PRAWA DO ŚWIADCZENIA WYCHOWAWCZEGO.
Biorąc pod uwagę brak odpowiedzi w wyznaczonym terminie na skutecznie doręczone wezwanie zgodnie z art. 19 ustawy z dnia 11 lutego 2016r. o pomocy państwa w wychowywaniu dzieci pozostawiono wniosek bez rozpatrzenia.
Sporządził: Stefan
Otrzymują:
1. Pani/Pan
2. a/a
- Tom.
- Administrator
- Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
- Kontakt:
nie ma zwykłych środków zaskarżenia
Do Tom
Czyli ten mój wzór zawiadomienia będzie prawidłowy - wystarczy mi odpowiedź TAK lub NIE
Czyli ten mój wzór zawiadomienia będzie prawidłowy - wystarczy mi odpowiedź TAK lub NIE
- Tom.
- Administrator
- Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
- Kontakt:
tak, jest wzorcowy
Mam pytanie czy ktoś już miał decyzję o nienależnie pobranym świadczeniu 500+
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
ja miałam, bo przyszła babka powiedziała żemąż przebywa za granicą, a we wisoku tego nie zaznaczyła, oczywiście napisała wyjaśnienie, ja wznowiłam postępowanie, zrobiłam decyzję uchylającą i pieniążki zwróciła
Pirks pisze:
Korzystam z progr. Sygnity. W sentencjach decyzji nie mam że przyznać kwotę 500 zł miesięcznie muszę to dodawać, pomijam już że dzieci są nie w tej kolejności i nie pisze na pierwsze drugie itd...
U Was też tak jest>?
popraw sobie parametr i będzie ok
JAKI PARAMETR??
Korzystam z progr. Sygnity. W sentencjach decyzji nie mam że przyznać kwotę 500 zł miesięcznie muszę to dodawać, pomijam już że dzieci są nie w tej kolejności i nie pisze na pierwsze drugie itd...

popraw sobie parametr i będzie ok
JAKI PARAMETR??
Oprócz Wzory Decyzji 500+ - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
dochód utracony
sprawozdanie do 7 maja
Czy jest to dochod utracony?
jak obliczyć okres przznania świadczenia wychowawczego na dz
Panie Tomku czy dobrze myśle;-)
praca w Rosji
co to oznacza
Pan Tomek Sygnity
ROPS - CO WYSYŁACIE?