Ja bym napisała w tabeli 1 i w uwagach wyróżniła co tam ujełam dokładnie za składniki i sami niech sobie stwierdzą czy słusznie czy nie (ewentualnie zrobiła załącznik z informacjami o składnikach).
Co do "'według ustawy'' to zaświadczenie wystawiasz dla zus a nie dla ustawodawcy, po za tym już wyszło chyba kilkanaście interpretacji i RIO, i ZUS, i UW i MRiPS że należy wliczać do podstawy L4. Polecam jak się ma wątpliwości wysłać oficjalne zapytanie i mieć na papierze jeśli nadal ma się wątpliwość.
Chciała bym wiedzieć tyle ile ludzie myślą że wiem.
mam podobny dylemat.
wpisałam w kolumnę 7, bo motywacyjny jest zmniejszany proporcjonalnie, więc teoretycznie się zgadza.
a dodatek dla socjalnych 400 zł gdzie wpisujecie?
mam podobny dylemat.
wpisałam w kolumnę 7, bo motywacyjny jest zmniejszany proporcjonalnie, więc teoretycznie się zgadza.
a dodatek dla socjalnych 400 zł gdzie wpisujecie?
Dodatek 400 zł w stałych, a jeśli chodzi o motywacyjny koleżanka dzwoniła na infolinię do ZUS i pani kazała jej dać do stałych skł., jest przyznany w stałej miesięcznej wysokości pomniejszany tak jak zasadnicze...a mi inna powiedziała, że w zmiennych..ale daliśmy do stałych i w uwagach szczegółowo opisaliśmy co tam jest.