Z cyklu - pracujących na SYGNITY - nagrabiłam sobie :/ - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 06 lut 2014, 10:46

Wierzycielka ma dwoje dzieci i dwoma dłużnikami. Wydałam na okres 13/14 decyzje na FA i przez pomyłkę dwoje dzieci przypisałam jednemu dłużnikowi ii teraz biedakowi narasta podwójnie w systemie zadłużenie a drugiemu nie.

Czy można przerzucić zadłużenie na tego drugiego w jakiś sposób?

Widzę, że jest możliwość wygaszenia części zadłużenia i dodania zadłużenie ręcznie, tylko nie wiem czy tak powinnam robić by \"cyrki\" w sprawozdaniu nie wyszły ;(
~stara świeżynka

Napisano: 06 lut 2014, 10:48

a jak ty to zrobiłaś??nie zauważyłas tego wysyłając info do dłużnika o przyznaniu funduszu???
~marta

Napisano: 06 lut 2014, 10:52

wysyłałam z worda i mam :/
~stara świeżynka

Napisano: 06 lut 2014, 11:02

skontaktuj się z sygnity, opisz problem. Miałam podobną sytuację. w ADMINISTRACJI->DANE OSOBOWE-> ZMIANA DŁUŻNIKA
Dalej nie pamiętam jak to robiłam
~AgA

Napisano: 06 lut 2014, 11:04

wierzycielka od samego poczatku powinna złozyć 2 wnioski o Fa i wówczas wszystko byłoby ok. Ciężka sprawa.
~kiki

Napisano: 06 lut 2014, 11:14

dokładnie kiki... właśnie zauważylam, że złożyła na na jednym wniosku , gdyby były dwa pewnie nie byłoby mojej pomyłki

AgA, dzięki tak zrobie bo musze to wyprostować by później dobrze zestawienia wyszły dla księgowej :)
~stara świeżynka

Napisano: 06 lut 2014, 11:23

Aga - WIELKIE DZIĘKI !!!

Zrobiłam zmianę wg Twoich wskazówek, jest ok, obaj dłużnicy mają przypisani odpowiednie wypłaty :D:D:D
~stara świeżynka

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x