za XI poszło 2razy 500+ - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 19 sty 2017, 11:04

pomóżcie co mam zrobić....przy zmianie decyzji w listopadzie (decyzja zatwierdzona w grudniu), nie zauważyłam że naniosło mi do wypłaty 2 starszych dzieci a konsekwencja była wypłata świadczeń 500+ za listopad w listopadzie i grudniu 2016 r. O jedno 1000 zł jest za dużo.....jak to teraz rozgryźć, oczywiście nikt nawet nie zadzwonił że ma za dużo na koncie, więc tak się zastanawiam czy by nie wstrzymać w systemie przy wypłacie w styczniu tego 1000 zł.....Proszę bardzo o pomoc
kasia7

Napisano: 19 sty 2017, 11:24

pracujesz na Sygnity? Jak to możliwe że tak się stało, jaką zmianę robiłaś? Najlepiej chyba wezwać tą osobę i rozwiązać to dyplomatycznie ;)
Gość

Napisano: 19 sty 2017, 11:25

zrób wszczęcie do nienależnie wypłaconych świadczeń
xRxx

Napisano: 19 sty 2017, 11:42

SYgnity - urodziło się kolejne dziecko i robiłam wniosek o zmianę świadczenia w związku ze zmiana sytuacji zyciowej
dzwoniłam do tego Pana i powiedziałam że te nie naleznie wypłacone świadczenia zostaną potrącone w miesiacu styczniu 2017 r a w systemie wstrzymałam wypłatę na jeden m-c.
kasia7

Napisano: 19 sty 2017, 11:45

trzeba nowy wniosek przy nowym dziecku
sweet.lemon
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 09 cze 2016, 11:18
Zajmuję się:

Napisano: 19 sty 2017, 11:54

prosimy Sygnity o wypowiedź, jak to możliwe że system tak przyznał? i jak tego uniknąć, ja też robię przez zmianę urodzenia i zawsze było ok ale teraz trochę się zestresowałam
Gość

Napisano: 19 sty 2017, 12:18

może dlatego że wniosek zmieniajacy na urodzone dziecko był wprowadzony 16.11 przed wypłata świadczeń za listopad z decyzji pierwotnej????
kasia7

Napisano: 19 sty 2017, 12:21

sweet.lemon pisze:trzeba nowy wniosek przy nowym dziecku
i nadajesz nowy nr decyzji?
kasia7

Napisano: 19 sty 2017, 12:23

kasia7 pisze:
sweet.lemon pisze:trzeba nowy wniosek przy nowym dziecku
i nadajesz nowy nr decyzji?
no tak przyjmujesz nowy wnioske od rodziny, z tym ,że wnioskują tylko na nowe dizecko a skład rodziny ten sam i masz nowy wniosek, nowa decycja normalna procedura
sweet.lemon
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 09 cze 2016, 11:18
Zajmuję się:

Napisano: 19 sty 2017, 12:26

kasia7 pisze:może dlatego że wniosek zmieniajacy na urodzone dziecko był wprowadzony 16.11 przed wypłata świadczeń za listopad z decyzji pierwotnej????
podobnie mi sie wydaje

zostła zrobiona lista wyplat na podstawie starej decyzji..

gdyz zmieniajaca w calosci decyzja nie została zatwierdzona..i miały status do wypłaty,

ps. Sam zauwazylem ze jak sie robi decyzje zmieniajaca w całosci bo komus urodzi sie dziecko trzeba uwazac bo program nalicza na poprzednie dziecko jeszccze raz 500zł /jesli nie było jeszcze wypłat/. W swiedczeniach rodzinych ten problem nie wystepował w programie sygnity.
1986

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x