zabrane prawo jazdy przez zaliczke - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 27 maja 2011, 15:48

witam, mam problem ponieważ zabralismy prawo jazdy dluznikowi 4 lata temu gdy obowiazywala jeszcze ustawa o zaliczce alimentacyjnej. teraz jest FA i realizuje go urzad miasta a nie my czyli OPS tak jak bylo to z zaliczka. dluznik zwrocil sie do nas o oddanie tego prawa jazdy ale nie ma juz ustawy o ZA i nasz kierownik nie ma upowaznienia do prowadzenia postepowania. teraz mam pytanie : co w takiej sytuacji? kto ma sie tym zając? i na podstawie jakich przepisów?
~katarzyna1234

Napisano: 30 maja 2011, 10:34

W moim przekonaniu ma żadnych podstaw prawnych do oddania mu tego prawa jazdy według obecnej ustawy. Dłużnik też nie wykorzystał w odpowiednim terminie prawa do złożenia wniosku o wznowienie postępowania administracyjnego - w związku z wiadomym wyrokiem Trybunału Konstytucyjnego. Złożyć wniosek do starostwa powiatowego o oddanie prawa jazdy można dopiero wtedy jeśli według komornika sądowego dłużnik ten nie będzie miał żadnych zobowiązań wobec dziecka (np. egzekucja będzie umorzona lub zawieszona lub też będzie prowadzona i będzie spłacane przez niego wszystko na bieżąco bez żadnych opóźnień), spłaci także dłużnik wszelkie zobowiązania z tytułu zaliczki alimentacyjnej oraz należności likwidatora funduszu alimentacyjnego. Jesteście zobowiązani do ochrony interesów finansów publicznych .
~Marek dawny

Napisano: 02 cze 2011, 10:24

w naszym przypadku wierzycielka ma świadczenia z funduszu ale w Urzędzie Miasta a zaliczka była wypłacana przez OPS także nie mam pojęcia kto ma rozpatrzec to podanie o zwrot prawa jazdy i na podstawie jakich przepisów
~katarzyna1234

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x