Żadanie wydania danych składającego zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa z użyciem przemocy - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 1 ]

Napisano: 19 lis 2020, 12:50

Witam,

wpłynęło do nas pismo z żądaniem wydania danych osoby, która złożyła w tut. OPS zawiadomienie o możliwym popełnieniu przestępstwa z użyciem przemocy w rodzinie. Po przeprowadzeniu interwencji w związku z otrzymanym zawiadomieniem stwierdzono że w rodzinie nie występuje przemoc a osoba występująca w zawiadomieniu jako domniemany sprawca jest nękana fałszywymi zgłoszeniami do różnych organów państwowych... policja, sądy, ops, inspekcja budowlana etc. Osoba, która w zawiadomieniu występuje jako doświadczająca przemocy zwróciła się pisemnie o wydanie danych osoby, która skierowała powyższe zawiadomienie do nas. Chcę zasięgnąć opinii...

Czy powinienem odpisać że nie mogę podać danych osobowych zgłaszającego natomiast mogę udostępnić do wglądu osoby która występuje jako doświadczająca przemocy zanonimizowaną kopię dokumentu który do nas wpłynął ?? Wg. Art 9c. ustawy o ppwr mogę to zrobić na wniosek osoby co do której istnieje podejrzenie ze jest dotknięta przemocą ... bardzo proszę o Waszą opinie. Pozdrawiam
eMPe
Praktykant
Od: 04 kwie 2017, 7:47
Zajmuję się: PS,PPwR,KDR

Strona 1 z 1    [ Posty: 1 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x