w lutym już nie było koordynacji skończyła się w listopadzie.pablo90115 pisze:jeżeli rops był organem właściwym do wydania decyzji w tym czasie to rops żąda zwrotu kasy
Niestety nie uchylił ROPS tylko wygasił... Wiem z Ministerstwa że powinni uchylić i przekazac wniosek do Nas a my powinniśmy wydac decyzję od listopada. Tylko co do zwrotu mam wątpliwość bo nei wiem czy mogę wypłacić różnicę czy pełną kwotę bo w ustawie wymienione tylko trzy przypadki podziału świdczenia, więc jak tu wyrównac kobiecie do dodatku dyferencyjnego?kb pisze:a co to znaczy ze ROPS wygasil decyzje ? uchylil, tak? a w uzasadnieniu napisal ze dodatek nie przyslugiwal od listopada ?
jesli wyplacalas dodatek bo byla koordynacja a teraz wyszlo,ze w jakims czasie koordynacji juz jednak nie bylo i dodatek nie przyslugiwal bo organem wlasciwym zrobilas sie ty - i w zwiazku z tym ty ustalasz od listopada czy przysluguje 500+, to jak ustalisz ze przysluguje i przyznasz, to wyplacony dodatek dyderencyjny zalicz na poczet przyslugujacego na podstawie twojej decyzji swiadczenia - tak samo jak robimy w sytuacji odwrotnej - kiedy my palcimy nasze decyzje a potem je uchylamy i ROPS przyznaje