Zagwozdka - prawo jazdy

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
ODPOWIEDZ
ann53
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Zagwozdka - prawo jazdy

Post autor: ann53 »

Dłużnik wezwany na wywiad, wezwanie dwukrotnie awizowane wróciło. Wszczęcie postępowania, decyzja, zapytanie do CEPIK, wniosek o zatrzymanie prawa jazdy(PJ jeszcze nie zatrzymane - wszczęto postępowanie). Dłużnik dzwoni dzisiaj i okazuje się że do grudnia był w zakładzie karnym. Nie miał możliwości odebrać tej całej korespondencji... Prawdę mówiąc nie wiem co z nim zrobić. Podpowiecie?
ann53
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: Zagwozdka - prawo jazdy

ktoś? coś?
aga2006
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: aga2006 »

Ja bym sprawdziła od kiedy jest w ZK i jeśli tak rzeczywiście było to umorzyła postępowanie
ann53
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Dzięki. Musiałabym jeszcze uchylić decyzję o uznaniu za uchylającego. Na jego wniosek?
Kleopatra80
Referent
Zajmuję się: FA

Post autor: Kleopatra80 »

ann53 pisze: 25 sty 2021, 15:41 Dłużnik wezwany na wywiad, wezwanie dwukrotnie awizowane wróciło. Wszczęcie postępowania, decyzja, zapytanie do CEPIK, wniosek o zatrzymanie prawa jazdy(PJ jeszcze nie zatrzymane - wszczęto postępowanie). Dłużnik dzwoni dzisiaj i okazuje się że do grudnia był w zakładzie karnym. Nie miał możliwości odebrać tej całej korespondencji... Prawdę mówiąc nie wiem co z nim zrobić. Podpowiecie?
dłużnik ma obowiązek informować o zmianie adresu art. 41 kpa
napisz do komornika czy dłużnik poinformował że jest w zk , albo czy komornik o tym wiedział
jak napisze że tak i był o tym poinformowany ale nic ci nie napisał o tym to wina komornika i to można cos myśleć co zrobić
ale zapewne napisze ze nie to dalej robisz swoje,
ODPOWIEDZ