ale to odliczasz nie zajęcie samo w sobie tylko kwotę zapłaconych w danym roku alimentów, w kwotę zajęcia mogą wchodzić i inne rzeczy - zaległości, odsetki czy opłaty komornicze
tak przyznaję się - mój błąd z tą konkretyzacją pytania... przepraszam.
a jeśli komornik zabiera z pensji na zaległe alimenty np. z 2013 roku? i zabiera mniej niż zasądzone alimenty. jak mam dojść ile zabrał na same alimenty?
szkoły są dwie, my np. odliczamy tylko alimenty należne za rok bazowy, wiem, że inni również zaległości, co jest bardziej prawidłowe nie wiem orzecznictwo chyba idzie bardziej w tą drugą stronę
na zaświadczeniach o egzekucji od komorników ode mnie z miasta jest wszystko bardzo ładnie rozpisane - ile na co poszło z wyegzekwowanych kwot. Myslę, że program do obsługi to wszedzie komornicy mają podobny więc trzeba po prostu wziąć zaświadczenie o wyegzekwowanych kwotach od koma i wszystko powinno być widać.
Kurczę! to chyba źle robię. bo nigdy nie odliczałam zajęć komorniczych nawet jeśli były na poczet alimentów. a jak słyszałam że na poczet zaległych to tym bardziej nie odliczałam.