Pan - uczeń - 4 marca zrezygnował z pobierania FA, ponieważ nie zaliczył semestru i został skreślony z listy słuchaczy. Zakończyłam wypłatę, decyzję przesłałam do wiadomości komornika, adresat odebrał 12 marca. Dzisiaj przyniósł nowe zaświadczenie z innej szkoły, że jest uczniem 1 semestru. Czy dobrze zrobiłam dając nowy wniosek i zażądałam zaświadczenia komornika o bezskuteczności za 2 m-ce?
1. Decyzji o uznaniu dłużnika alimentacyjnego za uchylającego się od zobowiązań alimentacyjnych nie wydaje się wobec dłużnika alimentacyjnego, który przez okres ostatnich 6 miesięcy wywiązywał się w każdym miesiącu ze zobowiązań alimentacyjnych w kwocie nie niższej niż 50% kwoty bieżąco ustalonych alimentów. - zatem nie
2. generalnie jesli decyzja nie jest jeszcze prawomocna zawsze mozna sie od niej odwołac co mogł zrobic Pan i przedozyc nowe zaswiadczenie i moglas rozpatrzyc to odwolanie we wlasnym zakresie, ale to tylko przykład
Dzięki. Nasz radca prawny dzisiaj powiedział, aby przyjąć nowy wniosek z zaświadczeniem szkolnym i komornika oraz oświadczeniem, ze sytuacja dochodowa, rodzinna nie uległa zmianie.Mam nie żądać tych zaświadczeń, które znajdują się w aktach sprawy.